Sanatta kısa kısa: International Tour Show Sergisi

Almelek Sanat Galerisi, 22-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’de bu sene ilk kez düzenlenecek olan ‘International Tour Show’ sergisine ev sahipliği yapıyor. New Mexico’da bulunan Park Fine Art adlı galeri ile ortaklaşa düzenlenen bu grup sergisinde Amerika, New Mexico, Çin, Kanada ve Kore gibi birçok ülkeden sanatçıların eserlerine yer verilecek. Serginin ilk ayağı 1-9 Eylül’de Beijing, 12-18 Eylül’de de Seul’de gerçekleşti. Tel: (0212)265 38 51

Sanat
19 Eylül 2012 Çarşamba

International Tour Show Sergisi

Almelek Sanat Galerisi,  22-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’de bu sene ilk kez düzenlenecek olan ‘International Tour Show’ sergisine ev sahipliği yapıyor. New Mexico’da bulunan Park Fine Art adlı galeri ile ortaklaşa düzenlenen bu grup sergisinde Amerika, New Mexico, Çin, Kanada ve Kore gibi birçok ülkeden sanatçıların eserlerine yer verilecek. Serginin ilk ayağı 1-9 Eylül’de Beijing, 12-18 Eylül’de de Seul’de gerçekleşti. Tel: (0212)265 38 51

 

Gavin Turk’ten ‘TÜRK’ sergisi

Galerist Tepebaşı, yeni sezon açılış sergisini 1990’lı yılların ilk yarısında beliren Genç İngiliz Sanatçılar ekolünün temsilcisi olarak da tanınan güncel sanatçı Gavin Turk’e ayırdı. Galeride 18 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek ‘TÜRK’ sergisi, resim, heykel ve yerleştirmeleriyle çağdaş sanat tarihine dair eleştirel incelemeler ve mesajlar ortaya koyuyor. Gavin Turk, yaklaşık yedi yılı kapsayan son dönem çalışmalarından derlenmiş İstanbul’daki bu ilk kişisel sergisi ile soyadının kaçınılmaz biçimde beraberinde getirdiği ‘kültürel etiket’i yerinde sorgulama ve paylaşma olanağı elde ediyor. Sanatçıya göre bu sergiyi ‘TÜRK’ başlığı altında sunmak, Gavin Turk ismi ve imzasına yaptığı gönderme kadar, ‘Türklüğün’ günümüz dünyasında taşıdığı marka potansiyeli ve bu kavramın gerek kişisel gerekse ulusal bir gündem maddesi olmasına dikkat çekiyor.

Tel: 0212 252 18 96 

 

TÜRKİYE’NİN YILDIZLARI EYLÜL’DE HARBİYE’DE

FUNORG tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘Eylül’de Harbiye’de’ konserleri kapsamında yine sürpriz ve daha önce yapılmamış projeler yer alacak. Her bir konser gerek sahne performansı gerekse ilk kez aynı sahnede yer alacak isimleri ile projeye özel hazırlanmakta. Her biri kendine özel olan bu konserler 21 Eylül’de ilk defa aynı sahneyi paylaşacak olan Duman ve Büyük Ev Ablukada ile başlayıp, 22 Eylül’de Şebnem Ferah, 23 Eylül’de yine ilk defa sahnede buluşacak olan Zuhal Olcay ve Halil Sezai, 28 Eylül’de Ferhat Göçer ve Symphonic D’Orient ile devam edecek. Seri, 29 Eylül’de Şevval Sam ile son bulacak. Konserler saat 21.00’de başlayacak. Biletler Biletix’te.

 

Van Abbemuseum Resim Koleksiyonu

 

Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 400. yılı vesilesiyle Ocak ayından bu yana SALT ve Van Abbemuseum iş birliğinde gerçekleştirilen İstanbul Eindhoven-SALTVanAbbe projesinin son sergisi 21 Eylül’de SALT Galata’da açılıyor. ‘İstanbul Eindhoven-SALTVanAbbe: Modern Zamanlar’ koleksiyonda bulunan 20. yüzyıl başından 1960’lara dek üretilmiş eserler ile Türkiye’den aynı dönemde üretilmiş eserleri bir araya getiriyor. Sergi, tarihi bir kırılmanın yaşandığı 1960’lardan geriye giderek, Batı ve ‘öteki’ modernleşme hikâyelerini birbiriyle ilişkilendiriyor. Tarihe doğru yapılan bu yolculukta, Türkiye’den seçilen eserler, Van Abbemuseum koleksiyonundan eserlerle diyaloğa girerek siyasi ve kültürel modernleşmenin bu topraklarda nasıl algılanıp yorumlandığına ilişkin fikirler veriyor.

30 Aralık’a kadar sürecek olan sergide, Pierre Alechinsky, Hakkı Anlı, Avni Arbaş, Yüksel Arslan, Ferruh Başağa, Jean Bazaine, Nurullah Berk, Roger Bissière, Georges Braque, Marcel Broodthaers, Jean Brusselmans, Cihat Burak, Corneille, Adnan Çoker ve Pablo Picasso gibi daha birçok ünlü isim yer alıyor. Sergi ayrıca, dönem arşivlerinden seçilen doküman ve görselleri içeriyor.