Yeni tatların keşif serüveni: Food&More

Çok yeni olmasına rağmen, yarattığı lezzetler ve oluşturdukları yemek masalarıyla adından söz ettiren Food&More’un yaratıcıları Sibel-Sami Konfino ve Vera Gülzari yeni tat keşfetme merakıyla çıktıkları lezzet serüvenini anlattı

Selin SEVİNDİREN Toplum
27 Haziran 2012 Çarşamba

Food&More’un kuruluş hikâyesi nedir?

Sami: Bundan bir sene kadar önce yaklaşık 30 senedir çalıştığım işimden ayrıldıktan sonra yıllarca hayalini kurduğum bu işi yapmak üzere Vera’ya teklif götürdüm. Zaten senelerdir aramızda bunu konuşurduk. Bilenler bilir, Vera’nın eşi de yemek üzerine bilirkişidir. Üzerinde konuşup planlarımızı yaptıktan sonra da Ocak 2012’de Food & More’u kurduk.

Vera: Yemek yapmak, tarifler yazmak ve yeni tatlar keşfetmek her zaman en büyük ilgi alanım oldu. Sami’nin de dediği gibi eşim gibi ağız tadı çok gelişmiş, bilgili bir de destekçim vardı. Hep bu işi yapmak istedim ancak bu adımı atmaya beni cesaretlendiren Sibel ve Sami oldu.

 

  Food&More ekibi kimlerden oluşuyor?

Sibel: Biz yemek yapmaya, yemeye, güzel sofralar kurmaya meraklı iki çift bir araya gelerek Food&More’u kurduk. Vera, Sami ve ben her gün mutfaktayız. Vera’nin eşi Semih de bilgi ve tecrübesi ile hep destekçimiz.

 

  Food&More bizleri ne gibi özel lezzetlerle tanıştıracak?

Vera: Dediğim gibi ben yemek üzerine araştırma yapmayı, yenilikleri denemeyi ve yeni tatlar keşfetmeyi çok seviyorum. Lezzet karmaşası yaratmadan net yemekler yapmayı tercih ediyoruz. Yani bir yemeği yediğiniz zaman kullanılan malzemenin tadını en iyi şekilde almalısınız. Bu yüzden de en dikkat ettiğimiz husus mevsimlik ve birinci kalite malzeme kullanmak.

 

   Yemek davetlerinin yani sıra başka alanlarda da yardımcı oluyor musunuz?

Sami: Benim özel ilgi alanım masa düzenleme, süsleme ve sunum. Yemekte lezzet kadar görüntüsünün de önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple mutfağımızdan çıkan her tabak çok özenli bir çalışmanın eseri. Eğer arzu eden olursa masa düzeni ve süslemesi konusunda da yardımcı oluyoruz.

Sibel: Hizmetlerimiz sadece davetlerle sınırlı değil. Örneğin geçen gün özel bir hastanede bir doktor, arkadaşlarına bir kahvaltı vermek istedi ve bizden rica etti. Bunun yanı sıra şirket toplantılarına veya seminerlere özel lunch box’lar hazırlıyoruz.

Vera: Ayrıca amacımız mutfaktan pek hoşlanmayan veya günlük temposu nedeniyle buna vakit ayıramayanların hayatını kolaylaştırmak. Bu yüzden bizden sipariş vermek için ille de bir davet vermeniz gerekmiyor. Özenle hazırladığımız menümüzden o akşamlık yemeğinizi seçebilirsiniz. Sabahtan bizi aramanız yeterli. Tabii ki bu zaman, seçilen yemeğe göre değişkenlik gösterebilir. Ya da ana yemeğiniz vardır da yanına bir sebze istiyorsunuzdur veya ızgara et yapacaksanız daha özel kılmak adına bizden ev yapımı sosunu alabilirsiniz. Mesela bir yemeğe davetlisiniz, pastaneden alınacak bir tatlı yerine yine menümüzden yararlanabilirsiniz.

Sami: Bir de genç nesilden gelen talepler üzerine yemek sonrasında veya öncesinde içki yanında ikram edilebilecek değişik tatlarımız da var. Örneğin çeşitli peynirlerle sunulabilecek chutney’lerimiz(bir nevi reçel) bunlardan biri.

 

  Bir ev daveti öncesinde ev sahibinin ne kadar süre öncesinde size ulaşması uygun olur?

Vera: Bu davetin büyüklüğüne ve detaylarına göre değişiklik gösterir. Ancak ortalama üç-yedi gün öncesinde bizimle iletişime geçilirse organize olmamız açısından iyi olur.

 

  Size özel, başka hiçbir yerde bulamayacağımız tarifleriniz var mı?

Sami: Tariflerimiz çok ve menümüzün arka sayfasında da belirttiğimiz gibi her gün paylaşmak için yeni tatlar keşfediyoruz. Web sayfamız yapım aşamasında, çok kısa bir süre içerisinde yaptıklarımızı resimlerle, tariflerle oradan duyuracağız. Bu arada bir facebook sayfamız şu anda açık ve yaptıklarımızı bizi takip edenlerle oradan paylaşıyoruz. Yapılan yorumlar kendimizi geliştirmemiz açısından bizler için çok kıymetli, hepsini çok dikkate alıyoruz.

 

DAVETLER KONUSUNDA, MAKSİMUM-MİNİMUM KİŞİ SAYINIZ VAR MI?

Sibel: Çoğu yemekte minimum sayımız yok. Maksimum da 70 kişilik davetlere kadar hazırlıyoruz. Ayrıca talebe göre garson ve ekipmanlarda da yardımcı oluyoruz.