Yeni hayatlara tatlı dokunuşlar

Pasta deyince birçoğumuz için akan sular durur, aklımıza çikolatalı, meyveli diye başlayan uzun bir liste gelir. Fakat bu klasik kavramdan dışarı çıkıp artık listeye farklı bir konseptin eklendiğini hemen hemen hepimiz biliyoruzdur: Bebek Bezi Pastaları

Yaşam
12 Eylül 2012 Çarşamba

Özellikle Amerika ve İngiltere’de ‘Doğum’ ve ‘Baby Shower Partileri’nin vazgeçilmez hediyesi ‘Bebek Bezi Pastası’ bizler için de uzun süredir revaçta. Hastane odalarına çiçek alınmadığından beri, yeni anne ve babaların odasını süsleyen bez pastaları hangi doğum ziyareti için hastaneye gitsem görürüm. Ne de olsa kalori aldırmaz, kullanışlı, neşeli ve her zevke hitap ediyor.  Tercihe göre biberon, emzik, tulum gibi gereçlerle süslenen pastalar aynı zamanda bebeklerin ihtiyaçlarına da katkıda bulunuyor.

Belirli bir tema gözetilerek tekstil ve aksesuarlarla süslenen bez pastaların aynı gerçek pastalar gibi insana mutluluk verdiğini kızımın doğumunda deneyimledim. O gün bugündür ben de minik dostlarım için bu hediyeden vazgeçemiyorum. Pastanın hangi malzemeden olacağı size kalmış. Prenses temalıdan tutun da, ayıcık temalı pastalara, iki katlısından, üç, hatta dört katlısına, losyonlusundan patiklisine kadar sadece hayalinizin sınırlayacağı kadar çeşitlilik sunan yaratıcı bir hediye seçeneğinden bahsediyorum. 

Sevgili arkadaşım Rakel Yanni Bahar de sevdiklerinizin bu mutlu günlerinde farklı bir merhaba diyebilmenin çok güzel bir yolunu sunuyor. Yeteneğini ortaya döktüğü ve ‘Rachel’s Babies’ adı altında sunduğu pastaları hakkında fikir sahibi olabilmeniz için, Rakel,  siz pasta severleri www.rachelsbabies.blogspot.com a veya www.facebook/rachelsbabies a bekliyor. 

Siz ‘blog’una göz atmadan önce bu işe nasıl başladığını kendisinden öğrenelim;

Kısaca kendinden bahseder misin?

1983 İstanbul doğumluyum. Yaratmayı, tasarım yapmayı çok seven, çok gülen ve enerjik biriyim. Reklamcılık ve Grafik Tasarım mezunuyum. Şu anda uluslararası bir şirketin pazarlama departmanında çalışıyorum.

Bu fikri ne zaman gerçekleştirmeye karar verdin, seni yönlendiren ne oldu?

Küçük yaştan beri sahip olduğum resim yapma tutkum beni adım adım tasarımcılığa sürükledi. Evde, işte her yerde bir şeyler tasarlamaya başladım. İnsanları mutlu etmeyi seviyorum, bu mutluluğu onlara tasarlamayı seviyorum. Bu yüzden her zaman kafamda tasarımla ilgili yaratıcı bir iş yapmak ya da yaptığım işin her ne olursa olsun bir şekilde tasarımla bağlantısı olsun isterdim. Sonra hayatta öyle bir evreye geldim ki bu isteğim kendi ayakları ile karşıma çıktı. Ailemize yeni katılan bebekler bana bir fikir fısıldadı. Sevdiğim bu insanlara tamamen kendi ellerimle onlar için özel olarak tasarladığım bir hediye vermek istemiştim. Bunun ne olacağını düşünürken birden bebeklerin işine yarayacak ve anneleri şişmanlatmayacak güzel bir “Hoş geldin” hediyesi olsa ne güzel olurdu diye içimden geçirdim. Böylece bu fikir üzerinden bu proje doğdu.

Bebek bezi pastaları minik bebekleri rahatlatacak, yeni doğum yapacak veya yapmış anneler için sevimli çok pahalı olmayan ve tamamen onlar için oluşturulmuş bir ürün.

Kendi sevdiklerime değerli bir hediye yaratmak için çıktığım bu yolculuk, kısa zamanda heyecan verici şekilde, Rachel’s Babies’i bir marka haline getirdi. Önümüzdeki dönemde yine bebek ve anneler için sevgi ile tasarlanmış yeni ürünleri de ekleyeceğimiz bir ‘anne bebek hediye platformu’ kurmayı, konsept doğum günü, ve ‘baby shower’ tasarımcısı olmayı hedefliyorum.

Genelde hangi temalar tercih ediliyor?

Rachel’s Babies adıyla yarattığım bu pastalar için, bebek bezlerini pasta şekline getirip hijyenik bir şekilde kendi tasarımlarımla birleştiriyorum. Tasarımların hepsini kendim çizdiğim için kişiye özel, isime özel ve siparişe özel çok değerli bir hediye haline geliyor. Rachel’s Babies pastalarına losyonlar, emzikler, tulumlar gibi eklemeler yapıp daha da zenginleştiriyorum.

Genelde daha önceden de pasta tasarımlarımı görenler, tasarımı tamamen bana bırakıyorlar. Tasarım bittikten sonra onlara fotoğraflarını göndererek onaylarını alıyorum. Tasarım sonsuz bir çizgi. Temaların her biri birbirinden farklı olduğundan her tema insanların hoşuna gidebiliyor.

Nelerden esinleniyorsun?

Çok araştırıyorum. Herhangi bir yerde ufacık bir çiçek görsem gerisi kendiliğinden geliyor. İlham perilerim sürekli yanımda diyebilirim.

Sipariş ne kadar sürede hazırlanıp teslim ediliyor?

Sipariş genelde geldiği günün ertesi gününe teslim oluyor. Çok nadiren iki gün sarkabiliyor.

Pastanın gizli tarifini bizle paylaşır mısın? 

Pasta tarifi aynı zamanda benim sloganım. Pastamızın Tarifi “Pastamız, kilo aldırmaz, sızdırmaz, kolay kolay bitmez, tasarımıyla şaşırtır, kimse onu unutmaz”

Sizde yeni anne babaları kucaklarında bebekleriyle gülümsetmek istiyorsanız Rakel’e 0532 284 06 95 no.lı telefondan veya [email protected]  adresinden ulaşabilirsiniz.

Hayal edin, olsun.

Sevgiyle kalın.

 

Pastamızın Tarifi

“Pastamız,

Kilo aldırmaz

Sızdırmaz

Kolay kolay bitmez

Tasarımıyla şaşırtır

Kimse onu unutmaz”

Malzemeler

İhtiyaca göre bebek bezi

Bir tutam yaratıcılık

1 çorba kaşığı sevgi

1 telefon/mail

ve  bez pastanız hazır...

 Edna Gözcü Muğrabi