İzmir Şişli’de hayat buluyor

Türkiye’nin en önemli ilçe belediyelerinden İzmir Konak Belediyesi ve Şişli Belediyesi örnek bir projeye imza atıyor

Toplum
12 Eylül 2012 Çarşamba

15-16 Eylül tarihlerinde Şişli’de gerçekleştirilecek etkinliklerde Konak Belediyesi’nin destekleriyle İzmirli sanatçıların, sporcuların, iş adamlarının ve iş kadınlarının katılacağı etkinlikler düzenlenecek. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için önemli bir tanıtımının da yapılacağı “Şişli İzmir Günleri’nde” İzmir’e özgü lezzetlerden gevrek, boyoz, lokma ve kumru ikram edilecek. İzmir’de Patisserie Angelina’nın sahibi Emili Şen’in kuracağı standda hazırladığı farklı lezzetleri tanıtacak. Ayrıca Can Bonomo gibi birçok İzmirli sanatçı konser verecek. 

 EXPO 2020 sürecinde İzmir’in tanıtımının her yerde yapılması gerektiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 15-16 Eylül tarihlerinde Şişli’de yapılacak organizasyonun önemine değindi. Tanıtım günlerini, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün desteğiyle hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Tartan; “Şişli-İzmir Günleri İstanbul’un en önemli noktalarından biri olan Nişantaşı’nda yapılacak. İzmir’in tarihi, kültürel, özgün tatları ve kentin sanatsal önemi konusunda farkındalık yaratılacak. Eski İzmir Fotoğrafları Sergisi, Abdi İpekçi Caddesi’nde yer alacak. Maçka Sanat Parkı’nda İzmirli kuruluşlar stand kurarak tanıtım yapacak.

Abdi İpekçi Heykeli önünde İzmirli sanatçılar konserler verecek. İzmirli sanatçılar, sporcular ve iş adamları renkli söyleşiler gerçekleştirecek. Gevrek, boyoz, kumru, lokma ikramlarının yapılacağı etkinliklerde İzmir Zeybekleri gösteriler sunacaklar” dedi.