UÖMO öğrencileri ders başı yaptı

10 Eylül Pazartesi günü Ulus Özel Musevi Okulları, anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve lisesinde eğitim alacak 600’ü aşkın öğrenci sayısıyla 2012-2013 eğitim dönemine başladı

Toplum
12 Eylül 2012 Çarşamba

Amram Oditoryumu’nda yapılan açılış törenleri Cemaat Başkanı Sami Herman, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, her yıl SBS ve LYS sonuçlarına göre öğrencilerin başarılarını ödüllendiren Jinet - Sami Eskenazi mezunlar ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Geleneksel olarak okulun açıldığı ilk gün verilen Jinet - Sami Eskinazi Ödülleri’ni bu yıl üniversite giriş sınavında Fen alanında en çok fen neti yapan Eran Tiza, Sosyal Alanında Türkiye 513.sü olan Rıfat Kandiyoti, Türkiye 827.si olan Sami Morhayim ve  SBS’de en yüksek puanı alarak eğitimine  UÖML’de  % 80 başarı bursu ile devam etmeye hak kazanan Eslin Peso aldı.  Eskenazi konuşmasında 1 milyon 938 bin kişinin girdiği üniversite sınavında bu yıl da 36 UÖMO mezununun %100 üniversite başarı geleneğini devam ettirmesinin yanı sıra, 3 mezunun ilk 1000, 17 mezunun ilk 10.000 ‘de yer almasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eskenazi Ailesi’nden ödülünü alan öğrenciler, teşekkürlerini ifade eden konuşmalar yaptılar.“UÖMO’lu olmak ayrıcalıklı olmaktır” diyerek konuşmasına başlayan Eslin Peso “UÖMO’lu olmak köklü bir geçmişe ve önü açık bir geleceğe sahip olmaktır. Her zaman umutlu olmak ve umudunu okulundan almaktır. Birçok ülkeden arkadaşa sahip olmak onlarla iletişim içinde olmaktır. Ayakları yere basmak, her konuda fikri olmak, sadece başarılı olmak değil hayatta başarılı olmaktır.” diyerek başarısını destekleyen ailesine, öğretmenlerine ve Eskenazi Ailesi’ne teşekkürlerini sundu.

Törene Lise Müdürü Funda Kara’nın konuşmasıyla devam edildi. Okulun açılış törenine katılan mezunlarına öncelikle teşekkür eden Kara, ardından bu yıl Genius Olimpiyatları’nda Dünya Birinciliği’ni UÖMO’ya kazandıran Rakel Dilşen,  Delya Tavaşi ve UÖMO Proje Danışmanı Talha Kılıç’a teşekkürlerini ifade ederek plaketlerini vermek üzere Cemaat Başkanı Sami Herman’ı sahneye davet etti. Proje Danışmanı Talha Kılıç’a plaketini sunan Herman, Türk Musevi Cemaati olarak Türkiye’nin en iyi özel okullarından biri olan ve öğrencilere çağdaş eğitim fırsatı sunan UÖMO’nun başarılarıyla gurur duyduklarını belirtti. 2012-2013 eğitim döneminde de Fen Projelerindeki yoğun çalışmaların devam edeceğini belirten Kara, “KABEN Kablosuz enerji aktarımı” projeleriyle 12.sınıf öğrencileri İzel Elmas ve Roy Konfino’nun Ekim ayında Hong Kong’ta yapılacak Bilim Fuarı’na davet edileceğinin müjdesini verdi. 

Ortaokul Müdürü Zeynep Adıgüzel törenin açılış konuşmasında “Akademik ve sosyal etkinliklerle dolu geçecek yeni bir öğretim yılı daha başlıyor. Bu öğretim yılında akademik çalışmalarımızı; ders içi materyaller ve etkinliklerle, okul içi-okul dışı aktivitelerle zenginleştirerek yürüteceğiz. Sanatsal ve sportif faaliyetlerimizi öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırarak, sosyal aktiviteler ve gün sonu çalışmaları ile sürdüreceğiz.  Akademik yönden donanımlı, teknolojiye hakim, bireysel ve sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, özgüveni yüksek, dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek amacıyla öğretim programlarımızı revize ettik” diyerek öğrencilerine başarılar diledi. Törende British Council’in düzenlediği öğrencilerin İngilizce seviyelerini ölçen PET-CAT-FLYER sınavlarını geçen öğrencilere sertifikaları dağıtıldı. Öğrencilere serifikalarını dağıtan İngilizce Bölüm Başkanı Aylin Kan, her geçen yıl bu sınavları üstün başarıyla geçen öğrenci sayısının artmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sağlıklı ve başarılı bir eğitim dönemi için yaz boyunca çalıştıklarını belirten İlkokul Müdürü Emine Kandemir öğrencilere “Başarı tesadüf değildir, emek ister. Sorumluklarınızı ve ödevlerinizi yarına ertelemeyin. Bizler her konuda sizlere destek olmaya hazırız.”  diyerek seslendi. Törenlerin ardından öğrenciler sınıflarında derslerine başladılar.