Boccede tarihi madalya

Hırvatistan´ın Pazin kentinde 3-8 Eylül tarihleri arasında yapılan Avrupa Erkekler Volo Şampiyonasında bronz madalya kazanan Gökhan Çelik ismini Bocce tarihine geçirdi.

Spor
12 Eylül 2012 Çarşamba

Avrupa Şampiyonası'nda yarışan Türk milli takımı antrenör Hakkı Ünal yönetimindeki sporcular Gökhan Çelik, Faik Dursun Öztürk, Muhammed Yılmaz Duran ve Rüstem Hamdi temsil etti. 

Sporcularımız geleneksel oyunlarda finallere kalmayı başaramazken atış oyunlarının üçünde de elemelerde başarılı olarak final grubuna kaldılar. Bu sporculardan Faik Dursun Öztürk, Basamak disiplininde başarılı bir performans sergileyerek şampiyonayı 5. sırada tamamladı. Röle disiplininde yarışan Öztürk-Hamdi çifti ise şampiyonayı 6. sırada tamamlamayı başardı. 

Avrupa Şampiyonasında tarihi madalya ise Altın Nokta oyununda geldi. Bu disiplinde yarışan Gökhan Çelik ilk turda 12 sayı ile barajın altında kalırken, ikinci turda 13 sayı elde edince elemeyi son anda geçti. Çeyrek finalde 9 sporcuyla mücadele eden sporcumuz bu turda elde ettiği 21 sayı ile final dörtlüsüne kalarak madalya almayı garantiledi. Finalde son topa kadar gümüş madalya şansını devam ettiren sporcumuz son atışta başarılı olamayınca bronz madalyada kaldı. 

Elde edilen başarının önemine işaret eden Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Dr. Mutlu Türkmen, "Çok güç bir disiplinde 17 yaşında sporcumuzla kürsüye çıktık. İnanılması güç bir başarı kazandık. Bu sporlarda yüzyıllık deneyime sahip ülkelerle boy ölçüşmeye başladığımız için gururluyuz" dedi.