11 Eylül’ü hatırlayalım

Bugün yaklaşık 3000 masum insanın öldüğü New York Manhattan ‘da ki Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine ve Washington D. C.’deki Pentagon’a yapılan terör saldırılarının on birinci yıldönümü.

Dünya
11 Eylül 2012 Salı

11 Eylül 2001 Salı günü sabah saatlerinde El- Kaide terör örgütünün yetiştirdiği on dokuz  intihar eylemcisi, American Airlines ve United Airlines’a ait, depoları ağzına kadar dolu üç uçağı kaçırarak ikiz kulelere ve Pentagon’a çarptırmışlardı.

Çarpmanın şiddeti ve uçak yakıtının yarattığı müthiş sıcaklık yüzünden ikiz kuleler çökerken Savunma Bakanlığının binası Pentagon’un bir bölümü adeta buharlaşmıştı!

Teröristler aynı zamanda kaçırdıkları American Airlines’a ait dördüncü bir uçağı da Beyaz Saray’a çarptırarak ABD Başkanını öldürmek istemiş, fakat yolcuların korsanlara müdahalesi ile uçak Pennsylvania Shanksville’de boş bir araziye çakılmıştı.

Olaydan kısa bir süre sonra on dokuz teröristin rol aldığı organize terör eyleminin Afganistan’da faal olan El-Kaide tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı.

11 Eylül olaylarından sonra ABD ordusu Afganistan’ı işgal etmiş ve El Kaide’yi koruyan iktidardaki Taliban rejimini savaşarak yok etmişti.

Trajik olaydan yıllar sonra 2 Mayıs 2011’de başkandan aldıkları direkt emirle hareket eden ABD deniz kuvvetlerine bağlı seçkin Seal komandoları Usame Bin Ladin’i Pakistan’da saklandığı evde öldürmüştü.