İddia: Üç günlük askere el bombası verildi

Afyonkarahisar’da TSK cephanelğinde kaza ile meydana gelen patlamada yirmibeş askerin şehit olmasının ardından birçok iddia ortaya atıldı.

Toplum
7 Eylül 2012 Cuma

İddiaya göre saatler boyu el bombası sayımı yapan askerlerin on yedisi üç günlük askerdi.

Mühimmatı, Susurlukta şehir içinde kaldığı için lağvedilen bir depodan alan askerler, yakında olacak denetim dolayısı ile acele ile yeni depoda tasnif ediyorlardı.

Patlama’dan yaralı kurtulan er Fethi Tuna yaptığı açıklamada aydınlatması bile olmayan depoyu kamyon farı ile aydınlattıklarını söyledi.

Ehil olmayan ellerde son derece tehlikeli olabilecek el bombalarının tasnifi sırasında hiçbir TSK güvenlik protokolüne uyulmadığı da iddialar arasında.

Olay hakkında görüşlerini bildiren Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Tümgeneral Tunca, mühimmatların Nato standartlarına göre depolandığını belirterek şöyle konuştu: "El bombası, gövde ve fünyeden oluşur.  Depolanırken gövdesi bir yerde durur fünyesi ayrı bir yerde, bu iki unsur bir araya getirilmeden ve fünye emniyet pimi çıkarılmadan el bombasının patlaması mümkün değildir. Bunları bir araya getiren bir güç olması gerekir."

 

 

Olay hakkında TSK’nın başlattığı soruşturma sürüyor.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel patlamanın meydana geldiği depoyu bizzat inceledi ve yaralı erleri ziyaret etti.