Federer ve Serena çeyrek finalde

Sezonun dördüncü ve son ‘Grand Slam’i olan ABD Açık Tenis Turnuvasına, tek erkekler ve tek bayanlarda 4. tur maçlarıyla devam edildi.

Spor
5 Eylül 2012 Çarşamba

ABD’nin New York kentindeki USTA Tenis Merkezi Kortları’nda yapılan turnuvada, tek erkeklerde bir numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer, 4. tur maçında 23 numaralı seri başı ABD’li Mardy Fish ile eşleşti. Fish, sağlık sorunları nedeniyle maça çıkmayınca Federer, maç yapmadan çeyrek finale yükselmiş oldu.

Tek erkeklerde ayrıca 6 numaralı seri başı Çek Tomas Berdych, 11 numaralı seri başı İspanyol Nicolas Almagro’yu 7-6, 6-4 ve 6-1’lik setlerle 3-0 yenerek tur atladı.

Tek bayanlarda 4 numaralı seri başı ABD’li Serena Williams, Çek Cumhuriyeti’nden Andrea Hlavackova’yı 6-0 ve 6-0 biten iki set sonunda 2-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. 12 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, Bulgar rakibi Tsvetana Pironkova’yı 6-0 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. 10 numaralı seri başı İtalyan Sara Errani, 6 numaralı seri başı Alman Angelique Kerber’i 7-6 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek tur atladı.

Turnuvaya yarın tek bayanlarda çeyrek final, tek erkeklerde ise 4. tur maçlarıyla devam edilecek.