Stockholm’de İsrail’e destek mitinginde 1.200 kişi

İsveç’in başkenti, İsrail’i destekleyen nadir bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Miting, kalabalık grubun Hatikva’yı söylemesiyle son buldu

Dünya
5 Eylül 2012 Çarşamba

1.200 kişilik kalabalık, Stockholm  merkezinde İsrail’e destek için toplandı. Bu mitingi düzenleyen 31 yaşındaki İsveçli Yahudi Anika Rudenstine aynı zamanda İsrail yanlısı bir blogun da yazarı.

İsveç’teki Yahudi Ajansında temsilcilik yapan Jonathan, bu mitingin yedi seneden beri bir ilk olduğunu ve şehrin en kalabalık meydanında gerçekleştiği için benzeri olmayan bir organizasyon olduğunu dile getirdi. Jonathan, çeşitli yerel öğrenci birliklerinin yardımıyla ve Facebook yoluyla toplanmayı başardıklarını söyledi.   

Birçok İsrail yanlısı aktivistin konuşmacı olarak yer aldığı bu organizasyon, binlerce kişinin İsrail milli marşı Hatikva’yı söylemesiyle son buldu. İsveç’te geçen ayın ortalarında yüzlerce İsveçli Yahudi ve Yahudi olmayan İsrail destekçisi bölgede yükselen antisemitizme dikkat çekmek için başlarına kipa takarak Malmö’da yürüyüş düzenlemişti. 23 Eylül’de Danimarka’dan yüzlerce kişilik Yahudi ve Yahudi olmayan bir kafile Malmö’deki 1.500 kişilik Yahudi cemaatini desteklemek üzere Malmö’ye gidecek.