Mısır Kudüs’e yeni elçisini atadı

İsrail-Mısır ilişkilerinde cesaret verici bir gelişme yaşandı. Kudüs’e elçi olarak atanan Ataf Salam gelecek ay İsrail Devlet Başkanı Peres’e güven mektubunu sunacak

Dünya
5 Eylül 2012 Çarşamba

Mısır’ın yeni İslamcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi önderliğinde İsrail-Mısır ilişkilerinin ne yöne gideceğine dair endişeler bulunurken Mısır Dışişleri Bakanlığı yeni Mısır elçisinin 17 Ekim’de İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’e güven mektubunu sunacağını açıkladı.

Bir Mısırlı diplomat bu açıklamada önemli noktanın yeni bir elçi atanmasından öte ilişkilerin devam ediyor olması olduğunu açıkladı. Birkaç hafta önce görevi son bulan Yaser Rada’nın yerine yeni bir elçi gönderilip gönderilmemesi konusunda hiçbir tereddüt yaşanmadığını belirten diplomat, yeni elçi Ataf Salam’ın daha önce Eilat’ta konsoloslukta görev aldığını söyledi.

İsrail’de hükümet yetkilileri Mısır’daki yeni yönetime ve Sina bölgesinde yaşanan gerginliğe rağmen iki ülke arasında birçok seviyede temasların devam ettiğini ve bunda en çok ABD’nin emeği geçtiğini belirtiyorlar.

Mısır Kudüs’e yeni bir elçi atamışken, Ürdün’ün Tel Aviv’e son iki yıldır elçi atamamış olması dikkati çekiyor.