UÖMO öğretmenleri eğitim alıyor

Ulus Özel Musevi Okulları anaokulu ve ilköğretim öğretmenleri Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç Dr. Rengin Zembat’dan ‘Okul Öncesinde Özel Öğrenme Yöntemleri’ , Yrd. Doç Dr Oktay Aydın’dan ‘Okul Öncesinden İlkokula Çocuk Gelişiminde Kritik Noktalar’ konularında eğitim aldılar.

Toplum
5 Eylül 2012 Çarşamba

‘Hedefe ulaşmak için izlenen en kısa yol olarak tanımlanan; öğrenme-öğretme yöntemleri’ ile başlayan Doç Dr. Rengin Zembat’ın seminerinde; yaratıcılığın tanımı üzerinde duruldu ve çocuğu birey olarak kabul etme, yaratıcılığını geliştirme, düşüncelerine değer vermenin önemi vurgulandı. ‘Başka’ sorusunun yaratıcılığın gelişimindeki önemi tartışıldı. 

‘Okul Öncesinden İlkokula Çocuk Gelişiminde Kritik Noktalar’ konulu Yrd. Doç . Dr. Oktay Aydın‘ın seminerinde, okul öncesindeki çocuklarda prefrontal lob gelişmediği ve bu sebeple çocukların isteklerini erteleyemedikleri anlatılırken okul öncesinde  ‘erteleme eğitimi’ nin önemi tartışıldı. Seminere kişilik ve benlik arasındaki ilişkiler, öğretmen öğrenci ilişkisi ve etkili iletişim konuları ile devam edildi. Eğitim süresince seminerde dinlemenin ve çocuğu anlamanın önemini vurgulayan Dr. Aydın,  değere bağlanmayan hiçbir davranışın değerli olmayacağı ve değişmeyeceği, olumsuz davranışların olası nedenleri ve olumlu davranış geliştirmek için gerekli püf noktalarını UÖMO eğitmenleri ile soru-cevap şeklinde irdeledi. Öğretmen eğitimlerinin gerekliliğine ve önemine inandıklarını söyleyen UÖMO idarecileri, 4+4+4 eğitim sistemine başlarken özellikle ilkokula başlayacak 5,5 yaşındaki çocukların okula alışma sürecini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek, yeni müfredatın uygulanışında bilinçli ilerlemek amacıyla eğitmenler çeşitli eğitimler aldılar. “Bu hafta 58 öğrenci birinci sınıfa başladı. Hepsinin kısa zamanda okula alışacağını gözlemledik,” diyerek tecrübeli eğitim kadrosuyla, konusunda uzman akademisyenlerin yönlendirmeleriyle ve alınan eğitimlerle yeni eğitim yılana hazır olduklarını belirttiler.