Beytüşşebap´ta on asker şehit oldu

Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesine PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda on askerimiz şehit oldu yedi kişi de yaralandı.

Toplum
3 Eylül 2012 Pazartesi

Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgelerini hedef seçen çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Saldırı sırasında çok sayıda işyeri ve binaya roket ve kurşun isabet ettiği ilçe merkezinde, günün ağarmasıyla Polis Lojmanları önünde üç PKK'lının cesedini almak isteyen grup, polis tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.

Beytüşşebap İlçesi'ne PKK saldırısı dün saat 22.00 sıralarında başladı.

Kalabalık PKK'lı grubu, Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı ile  ilçe yakınındaki Kato Dağı eteklerinde geçici olarak bulunan Bolu Komando Tugayına bağlı birliğine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Aynı anda, ilçe merkezine sızan bir grup PKK'lı da Kaymakamlık başta olmak üzere Polis lojmanları ve diğer resmi kuruluşlara ateş açmaya başladı.

Saldırıya askeri üs bölgelerindeki askerler ile ilçe merkezindeki asker ve polisler anında karşılık verdi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada yirmi teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan yerel kaynaklar, son aylarda Türkiye’nin Güneydoğusundaki terör eylemlerinin artması ile ilgili olarak Suriye’yi referans gösterdi.