California Eyaleti Antisemitizm’e karşı kanun çıkardı

Amerika Birleşik Devletlerinin batı yakasının en önemli bölgesi California okullarında antisemitizmin ve İsrail karşıtlığının yoğun bir şekilde artması California Devletini harekete geçirdi.

Dünya
30 Ağustos 2012 Perşembe

California bağımsız meclisi temsilcileri tarafından imzalanarak yürürlüğe giren kanun sembolik bir önem taşımasına rağmen tüm eyalet eğitimcilerini yükselen nefret suçlarına karşı uyarıyor.

Son zamanlarda bazı okullarda öğrencilerin, Filistinliler ile karşı karşıya gelen İsrail askerlerini 2. Dünya Savaşındaki Nazilere benzeten pankartlar açması kanun koyucuların böyle bir tepkisine neden oldu.

Kanun metninin yaratıcısı ve onaylayıcısı Cumhuriyetçi Temsilci Linda Fresno konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde özetledi:

“  California liseleri ve üniversitelerinde çalışan eğitimciler anlamalıdır ki Antisemitizm 2. Dünya Savaşı ile sona ermedi.

Maalesef günümüzde Hamas gibi örgütlerin destekçileri ve sempatizanları, okullardaki İsrail- Filistin sorunu tartışmalarında, İsrail’i Filistinlilere eziyet eden ırkçı bir devlet olarak göstermekte ve ABD’nin dış politikasının tamamen Yahudilerin etkisinde olduğunu iddia etmektedirler.

Çıkardığımız sembolik kanun California Eyaletinin bu yalanları protesto ettiğinin bir kanıtıdır.”