Modacı John Galliano Fransız Liyakat Nişanını kaybetti

Ünlü moda tasarımcısı John Galliano ‘etnik köken, dini kimlik ve ırk’ konularında aşağılayıcı açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle, Liyakat Nişanı elinden alındı

Dünya
29 Ağustos 2012 Çarşamba

Dior eski baş tasarımcısı John Galliano’nun Fransa’nın prestijli Liyakat Nişanı antisemit yorumlarından sonra elinden alındı. 

Fransız Le Point Gazetesinin haberine göre Fransa resmi gazetesinde Galliano’nun eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin elinden 2009 yılında aldığı Fransa’nın en yüksek onur madalyasını artık giyemeyeceği yayınlandı.

İngiliz vatandaşı olan Galliano’nun, geçen sene antisemit konuşmalar yaparken videoya kaydedildikten sonra baş tasarımcı olarak çalıştığı Dior’da üst düzey yönetici Sidney Toledano tarafından, ‘Dior antisemit, ırkçı ifadelere ve davranışlara asla tolerans gösteremez,’ açıklamasıyla işine son verilmişti. Fransız mahkemeleri daha sonra Galliano’nun insanların etnik köken, dini kimlik ve ırklarından dolayı birkaç kez hakaret dolu açıklamalarda bulunduğu kararına vardı.

Geçtiğimiz yıl Galliano Paris’te bir bardayken Adolf Hitler’e karşı olan hayranlığını belirterek, Yahudi olduğunu anladığı bazı insanlara, annelerinin gaz odalarına gönderilmiş olmaları gerektiğini söylemişti.