Burgazada’da 40 yıllık hasret sona erdi

Yaklaşık 40 yıl önce siyasi ve sosyal nedenlerden ötürü dünyanın dört bir yanına göç eden eski Burgazadalıların yıllar süren hasretleri geçtiğimiz haftasonu sona erdi.

Ester YANNİER Toplum
29 Ağustos 2012 Çarşamba

Büyük çoğunluğu Yunanistan’da olmak üzere, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Avusturya, İsrail ve Amerika’da yaşamlarını sürdüren Burgazadalı farklı din mensupları internette sosyal paylaşım sitesinde sözleşerek yine Burgazada’da bir araya geldiler.

Göç ettikten yıllar sonra ilk kez çocukluklarının geçtiği Burgazada’ya gelenler iskelede Rumca ve Türkçe “Evinize Hoş Geldiniz” pankartı ile karşılandılar, şimdi dostlarının oturduğu eskiden kendilerine ait olan evlerde ağırlandılar, adanın sokaklarında gezindiler, fotoğraf çektirdiler. 

Geçtiğimiz hafta sonu Burgazada Deniz Kulübü’nde Nino Varon’un müziği ile keyifli bir nostaljik diskotek gecesinde bir araya gelen eski adalılar, ertesi gün Adalar Su Sporları Kulübü’nde müzikli bir gecede hep birlikte yemek yediler.

Aradan geçen yılların acısını çıkartmak istercesine, hafta boyuca adanın farklı köşelerinde irili ufaklı toplantılar düzenlendi. 27 Ağustos Pazartesi akşamı ise ada sahilindeki lokantaların büyük bir çoğunluğu bu özel buluşmanın en büyüğüne ev sahipliği yaptı. Değişik yaş gruplarından yüzlerce kişi yeniden birlikte olmanın mutluluğunu paylaşırken,  yıllardır birbirini görmeyen, birbirlerinin izlerini kaybetmiş dostların buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Katılımcılar yağan yağmura rağmen, kıyıya yanaştırılan bir tekneden yayınlanan müzikle gecenin geç saatlerine kadar eski dostlarıyla kah dans ettiler, kah kadeh tokuşturarak eski günleri yad ettiler. Eğlenceli gecenin ardından, her daim dost kalanların bu buluşması gelenekselleştirilerek her iki yılda bir yapılması kararlaştırıldı.