Paranız yok, evlenemiyor musunuz? Facebook size yardım edebilir

Parasızlık yüzünden evlenemeyen çift son çare olarak Facebook’tan yardım isteyen arkadaşları sayesinde evlenebilecek.

- Şalom
27 Nisan 2012 Cuma

Çiftin arkadaşları Facebook’ta açtığı sayfada çiftin neden evlenemediklerini sanal dünyaya duyurunca binlerce yabancı gönüllü yardım etmek için seferber oldu.

İsrail Batyam’da yaşayan çift evlenmeye karar verdiklerinde bırakın şatafatlı bir düğün töreni yapmayı, beyaz bir gelinliği bile finanse edecek maddi imkânları yoktu.

Fakat gelinin internet ile arası iyi olan kız arkadaşlarından Noa Zaig en iyi arkadaşının bu şekilde evlenmesine gönlü razı olmadı ve Facebook’ta arkadaşı için ‘Gelin bu düğünü birlikte yapalım’ diye bir sayfa açtı.

Sayfanın açılmasından dakikalar sonra sayfaya gelen yardım tekliflerinde, kimi gelinin makyajını, kimi gelinliğinin dikimini, kimi de gelin arabasını organize etmeyi teklif etti.

Evlenecek çift için açılan Facebook sayfası, ilerleyen saatlerde gönüllü fotoğrafçılar, orkestralar ve düğünde bedava şarkı söylemek isteyen şarkıcılar ile dolup taştı!

Sonunda sayfanın fikir babaları işleri daha da ileri götürerek gönüllülerden düğünün dışında çiftin kuracakları yuvaya da yardım etmelerini isteyince bir anda hem düğün hem de çiftin yaşayacağı ev için gerekenler sağlanmış oldu.

Bu arada dindar olan çiftin halen tüm bu olanlardan haberi bile yok!