İngiltere’nin en çok okunan yazarı Holokost romanı yazdı

Şimdiye kadar yazdığı 26 romanı ile İngiltere’nin en ünlü roman yazarı olan Barbara Taylor Bradford’un son yazdığı kitabı ‘Bir Yabancıdan Mektuplar’ Holokost sırasında geçiyor.

- Kültür
27 Nisan 2012 Cuma

İngiliz yazar 1960 yılında henüz Londra’da genç bir gazeteciyken Nazi Subayı Adolf Eichmann’ın yakalanması operasyonundan etkilenerek ilk romanı olan 'Kadının Gücü'nü (A Women of Substance) yazmıştı.

Bugün ABD New York’ta yaşamayı tercih eden yazar, son romanı ile ilgili olarak New Jersey Jewish News haber portalına verdiği röportajında, ‘Bir Yabancıdan Mektuplar’da 14 yaşındaki Yahudi bir kız çocuğunun 1938 yılında Nazi Almanyası’ndaki hayat mücadelesini anlattığını söyledi.

Holokost kurtulanı Yahudi asıllı bir Alman ile evli yazar sözlerine şöyle devam etti: “Bugün maalesef antisemitizm yükselme trendi içinde. Fransa’daki Toulouse saldırısı bunun en büyük örneğidir.

Biz gençken böylesine bir nefret dalgası yoktu. Bugün ise milliyetçilik, ötekinden nefret etmek olarak anlaşılıyor ki bu da gelecek nesiller için çok kötü bir örnek oluşturuyor.”