İsrail milliyetçisi, gururlu ve Müslüman

Yedioth Aharanot gazetesinde çıkan bir köşe yazısında İngiliz asıllı Arap yazar Kasım Hafeez bir zamanlar kendisinin antisemit ve anti-İsrail bir eylemci olduğunu, fakat bugün tamamen değişerek, İsrail’i seven, Müslüman olmakla gurur duyan biri olduğunu yazdı.

- Şalom
26 Nisan 2012 Perşembe

Hafeez yazısında İngiltere’de Arapların arasında yetiştiğini ve devamlı olarak antisemit fikirler ile beyninin yıkandığını itiraf etti.

Yazar ayrıca köşe yazısında, ilk gençlik yıllarında İngiltere’de yetiştiği Arap sosyal çevresinde, kendisine sürekli olarak Yahudiler ve İsrail hakkında nefret söylemleri ile dolu fikirler empoze edildiğini, İsrail’in var olma hakkının bile olmadığının beyinlerine kazılmak istendiğini belirtti.

Hafeez yazısına şöyle devam etti: “Dahası babam da öyleydi,  bana bir keresinde, ‘Hitler’in  bir kahraman olduğunu ancak tek hatasının yeteri kadar Yahudi öldürmemiş olduğunu’ söyleyecek kadar ileri gitmişti.

Fakat okuduğum bir kitap her şeyi değiştirdi.

Kitabın adı ‘İsrail’in Varlık Nedeni’ yazarı ise Alan Dershowitz’di.

Başlangıçta alenen Yahudi propagandası diye almakta tereddüt ettiğim kitabı aldım ve okudum. Kitap benim Yahudiler ve İsrail hakkında bildiğim her şeyin tersini söylüyordu. Oturdum kitabın yazarı Dershowitz’in argümanlarına karşı Arap görüşleri araştırdım.

Fakat bulduklarım retorik kahramanlık naralarından başka bir şey olmadı.

Kitabı okudukça çocukluğum ve ilk gençlik yıllarında beni bir duvar gibi boyayan yalanlar teker teker kabuk bağlayıp döküldü.

Sonra İsrail’e gitmeye karar verdim, karşılaştığım ülke hiç de ayrılıkçı faşist bir ülke çıkmadı, tam tersine toplumun her kesiminin ifade özgürlüğü olduğu, her azınlığın toplumda askerlikten sosyal aktivitelere eşit sayıldığı, sinagogların, camilerin ve kiliselerin bir arada olduğu bir ülke gördüm.

Sonunda çocukluğumdan beri kafama yerleşen yalanların beni tükettiğini fark ettim ve büyük bir vicdan muhasebesinin ardından gerçekler ile tanıştım.”