1,5 milyon çocuğun anısına

Holokost’ta hayatını kaybedenleri anmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen March of the Living / Yaşam Yürüyüşü bu yıl 19 Nisan tarihinde gerçekleşti. Yakılan sembolik meşaleden birini ise Türkiye’yi temsilen Jefi Aşkın yaktı.

- Şalom
25 Nisan 2012 Çarşamba

 Alberto Modiano / Polonya

1988 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak  Polonya’daki ölüm kampları Auschwitz ile Birkenau arasında gerçekleştirilen Yaşam Yürüyüşü, bu yıl 22 kişilik Türkiye ekibinin de katılımıyla 19 Nisan’da yapıldı. Etkinliğe toplam on bir bin kişi katıldı.

Birkenau Kampı’nın girişinde hoparlörden, Holokost’ta hayatını kaybeden bir buçuk milyon çocuğun isimleri okundu. Anlamlı açılış konuşmalarının ardından sıra hayatını kaybeden altı milyonun anısında sembolik altı meşalenin yakılmasına geldi. Beşinci meşale, aralarında Yunanistan, Güney Afrika, Macaristan ve Türkiye’den birer gencin bulunduğu bir grup tarafından Janusz Korczak ve savaşta ölen tüm çocuklar anısına yakıldı.

15-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen March of the Living etkinliğini Şalom adına izleyen Alberto Modiano’nun izlenimleri ve birbirinden eşsiz fotoğraf kareleri önümüzdeki haftadan itibaren Şalom’da.

Neve Şalom’da 6 milyon Yahudi anısına 6 mum yakıldı

https://www.salom.com.tr/news/detail/23878-6-milyon-Yahudi-anisina-6-mum-yakildi.aspx