Boğa burcu çocuğu (20 Nisan-20 Mayıs)

- Çocuk-Aile
25 Nisan 2012 Çarşamba

Güzellik, aşk ve yaratıcılık gezegeni Venüs yönetiminde doğmuş olan Boğa çocuğu, dünyaya sanki sevgiyi ve güzelliği yaymaya gelmiş gibidir. Onun doğasındaki sakinlik ve dinginlik sizin de huzur bulmanıza yardımcı olur. Sahip olma duygusu güçlüdür, fakat bir o kadar da paylaşma isteği gelişmiştir. Böylece oyun içinde oyuncaklarını sevdiği arkadaşlarıyla kolaylıkla paylaşacaktır. Tabi oyun bittikten sonra hepsini geri toplamak şartıyla...

Muhtemelen ona yemek yedirmekle ilgili hiç bir sıkıntınız olmaz. Büyük ihtimalle iştahlı bir çocuk olacaktır. O doğuştan gurmedir ve ağzının tadını çok iyi bilir. Yağlı ve şekerli yiyeceklere biraz daha meyilli olabilir. Bu sebeple erken yaşlarda yemek alışkanlıklarına titizlikle eğilmek gerekebilir. Güzelliklerden büyük zevk aldığı için görsel olarak zengin hazırlanmış yemeklere yönelir. Eğer onun sebze ve meyve tüketimini arttırmak istiyorsanız, bu yiyecekleri ona sunarken çiçekleri, ağaçları, arabaları veya bebekleri andıran şekillerle hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Beş duyusu oldukça gelişmiş olan Boğa çocuğu, yemeğin yanı sıra güzel müziklerden, hoş kokulu bir ortamdan ve yumuşak pelüş oyuncaklardan da hoşlanır. Dünyayı duyularıyla algılayarak öğrendiği için her şeye dokunmak, tatmak veya koklamak isteyebilir. Çevresinin güzel ve uyum içinde olması, güven duygusunun gelişimi açısından önemlidir. Yumuşak bir müzik onu sakinleştirirken, gürültülü bir müzik minik Boğa’nızın huzursuzlaşmasına sebep olabilir. 

MİNİK BOĞA’NIN İNADI

Minik Boğa’nız eğer herhangi bir konuda inatçılık ediyorsa bunun sebebi muhtemelen o şeyi gerçekten yapmak istememesidir. Siz onun üzerine gittiğinizde ise, niye hoşlanmadığı bir şeyi ona direttiğinizi anlamayacaktır. Pratik bir çocuk olduğundan ona her şeyi nedenleriyle anlatırsanız anlaşmanız daha kolay olur. Diğer taraftan inatçılığını kırmanın bir yolu daha vardır; o da sevgidir. Özellikle fiziksel sevgi minik Boğa’nızın yelkenleri hemen suya indirmesine neden olur.   

Boğa genellikle sakin ve uyumlu bir çocuktur. Bir köşede kendi başına sessiz sedasız saatlerce oynayabilir. Böylece ebeveynleri kendilerine de vakit ayırabilirler. Fakat iş ders çalışmaya geldiğinde yine benzer bir tavır sergilemesi, çalışma zamanını uzatmasına neden olacaktır. Kavrayışı hızlı olmayabilir; fakat konuyu bir kere öğrendiğinde bir daha hiç bir şekilde unutmaz. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun pratik dünyaya olan ihtiyaçlarını kolaylıkla anlayıp karşılayabilirler. Yengeç, Akrep, Balık ebeveynler ise, çocuklarının sevgi ve korunma ihtiyacına kolaylıkla cevap verebilirler. Onu duygusal olarak besleyerek hayata karşı güven geliştirmelerine yardımcı olurlar. Koç, Aslan, Yay ebeveynler, çocuklarının hızını arttırma eğiliminde olabilirsiniz. Fakat unutmamalıdırlar ki, onun dinginliğinin içinde kendilerini de besleyen ve sağlamlaştıran bir yapı vardır. İkizler, Terazi, Kova ebeveynler, Boğa’nın dünyevi istek ve zevklerini anlamakta zorluk çekebilirler. Diğer taraftan çocuklarına iletişimi ve nesnel dünyanın ötesindeki kavramları anlatabilirler.

Meral Erduran Ilgaz, DFAstrolS

www.astrozenith.com