‘Tıpkı Hayat Gibi’ye İzmir’de imza günü

İzmirli yazar Raşel Rakella Asal, 20 Nisan günü 17. İzmir Kitap Fuarı’nda Şenocak Yayınları’ndan çıkan ‘Tıpkı Hayat Gibi’ adlı deneme kitabını okurları için imzaladı

Sami AKER Toplum
25 Nisan 2012 Çarşamba

2007-2012 yılları arasında çeşitli edebiyat dergilerinde yayınlanan incelemelerini topladığı kitap, yazarın dördüncü eseri. Marcel Proust, Honoré de Balzac, Virginia Woolf, William Faulkner, Alain Robbe-Grillet, Hermann Hesse gibi dünyaca ünlü yazarların edebi yapıtlarını farklı açılardan ele alarak yorumlayan yazar, okuyucuyu kitapların dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor:

“Hepimizin bir kitap okuma zamanı vardır; kendiliğinden olan, kendini dayatan “beni oku, beni oku” diye direten...  Hele bir kitap kurduysanız, okuma yolculuklarına yelken açmışsınız demektir. Bazen, arkadaşlarla oturmuş, ondan bundan konuşurken, sohbet bir yerde durur, birden bir yerden okuduğunuz bir kitap çıkagelir. Kendini sohbetin odağına yerleştirir. Eğer arkadaşlar da sizin gibi kitap kurduysa ortalıkta peş peşe yorumlar dolanır. Gülüşmeler, ünlemler, hatta kahkahalar birbirine karışır. Tersi de olabilir. Boyunlar bükülür, hüzün, acı, iç çekmeler sarar ortalığı; susulur... Günlük yaşamdan kopulur.

Sözü edilen kitap, her şeyi yok edip kendi egemenliğini kurmuştur. Artık, dışarıda ne olursa olsun, kitap hepinizi düşündürür. Kitabı anlamaya çalışırken, düşünürken, okurken, hiç rahat edemezsiniz. Bu konudaki yorumları dinlerken kitapla bir bağ doğar aranızda. Zamanla değiştiğinizi de duyumsarsınız. Ağır, derinden bir değişmedir bu. Bu değişme düzeyli okumalar doğrultusunda gelişir. Size donanım kazandırır.

Raşel Rakella Asal, derin yazın bilgisiyle oluşturduğu Tıpkı Hayat Gibi adlı yapıtıyla sizi bu gizemli yolculuğa çağırıyor.

Böyle bir okuma yolculuğuna hazır mısınız?” (Kitabın arka kapağından)

İzmir kitap fuarında kitapseverlerle buluşan Raşel Rakella Asal’ın bu yeni eseri, edebiyat meraklılarının kaçırmak istemeyecekleri, zengin bir okuma deneyimi sunan bir yapıt. 

Raşel Rakella Asal’ın daha önceki yıllarda yayınlanmış kitapları:

Volga Hüznü, Boşders Yayınları (2003) Duyuyor musun Kalbim, Boş Ders Yayınları(2003) Her şey Sanki Bir Eski Bir Zaman Düşünde Şimdi, Boş Ders Yayınları (2003) İşte Bizim Gül Sokak, Heyamola Yayınları (2010)