Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi ve Cervantes Enstitüsü ‘Sefarad Günleri’ni sunar

Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi ve Cervantes Enstitüsü bu yıl 16-20 Mayıs tarihleri arasında Sefarad Günleri adı altında bir dizi faaliyet düzenliyor

- Toplum
25 Nisan 2012 Çarşamba

Söz konusu etkinlikte Türk-Sefarad kültürünün en önemli iki öğesini oluşturan ‘mutfak’ ve ‘müzik’ temaları iki önemli workshop ile halka tanıtılacak.

16 Mayıs Çarşamba günü Cervantes Enstitüsü’nde ücretsiz olarak gerçekleşecek olan konferans ve workshop’a İspanya’dan Uriel Macias Kapon konuşmacı olarak katılacak. Karen Şarhon, Aylin Tan, Sima Ovadya, Viki Koronyo, Bivet Nasi, Judi Yafet, Yıldız Krespi ve Ceni Franko’nun da yuvarlak masada yer alacağı etkinlikte Sefarad Yemeklerinin genel tanımı yapıldıktan sonra bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılması ve karşılaşılan sorunlar tartışılacak.

Barınyurt- La Casa Catering katkılarıyla Barınyurt’ta Ceni Franko’nun önderliğinde yapılacak olan mutfak workshop’unda ise Sefarad yemeklerinden oluşan öğle yemeği yendikten sonra Türk-Sefarad mutfağının en popüler beş yemeği ve bir tatlısının nasıl yapıldığı öğretilecek.

Yerler kısıtlı olduğundan bu workshop’a başvuran ilk 50 kişi katılabilecek ve katılımcılar bu yemekleri yaparken katkıları sağlanacak.

19 Mayıs Cumartesi akşamı Yetimleri Koruma Derneği’nin katkılarıyla Türk-Sefarad düğün şarkıları (Kantikas de Boda) konseri Amram Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Aron Saltiel (vokal), Lisa Saltiel-Bernardini (vokal), Rivka Saltiel (vokal), Thomas Bernardini (vokal), Fahrettin Yarkın (perküsyon), Ferruh Yarkın (kanun), Tanju Erol (klarnet)’ten oluşan Ensemble Saltiel grubu üyeleri araştırmacı ve akademisyen olup yıllardır yaptıkları araştırmaları sonucunda oluşturdukları repertuarlarını bu müzikle ilgilenenlere sunacaklar. Dünyada etnik müziğin son derece popüler olduğu ve Sefarad müziğinin çok çeşitli yorumlarla icra edildiği zamanımızda Ensemble Saltiel’in duru ve otantik yorumunu dinlemek dinleyicilere büyük bir keyif yaşatacak.

Tel: 0212 231 92 82 / dahili 132 (Emel Benbasat – Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi)

Tel: 0212 292 65 36 (Evrim Aydın  - Cervantes Enstitüsü)

e-mail: [email protected]