FÖY eski Bakanı: İsrail askerlerine saldırı caizdir

Bar-İlan Üniversitesi’nde bir konferansta söz alan Filistin Özerk Yönetimi eski Bakanı Eşraf al-Ajarmi, İsrail askerlerine yapılan saldırıları caiz bulduğunu söyledi.

- Dünya
17 Nisan 2012 Salı

Ajarmi sözlerine şöyle devam etti: “Eğer İsrailliler barış içinde yaşamak istiyorlarsa iki devletli bir çözümü kabul etmelidirler. Ben İsrail askerleri ile zamanında Lübnan’da birçok çatışmaya girdim ve bununla gurur duyuyorum.

 İsrail 1967 sınırlarına geri dönmeli ve Filistinli mültecilere bir çözüm bulunmalı. Böyle bir çözümü birçok İsraillinin de desteklediğini biliyorum ama ne yazık ki İsrail’de bunu yapacak cesarette bir yönetim yok.”

Askerlere yapılan saldırıları savaşın bir parçası olarak gördüğünü söyleyen Ajarmi, sivillere yönelik terör eylemlerine ise kesinlikle karşı olduğunu da sözlerine ekledi.

Aynı konferansta konuşmacı olan, İsrailli yerleşimcileri temsil eden Yesha Konseyi (İsrail Yerleşim Bölgeleri Belediyeleri Birliği) Direktörü Naftali Bennet ise Ajarmi’nin elini sıkmaktan kaçınırken, kendisine halen Filistinli terörist Samir Kuntar’ı  bir kahraman olarak görüp görmediğini sormayı da ihmal etmedi!