İsrailli donör Türk kanser hastasının hayatını kurtardı

İngilizce yayınlanan Hürriyet Daily News gazetesinin haberine göre, İsrail’den gelen ilik Türk kanser hastasının hayatını kurtardı.

- Şalom
17 Nisan 2012 Salı

Lukemia (Kan kanseri hastası) Mehmet Burhan Gül 22 yıldır hastalıkla mücadele ediyordu.

Doktorlar tek çarenin sağlıklı bir kişiden yapılacak uygun ilik nakli olduğunu fakat kan uyumu olan bir iliğin bulunma ihtimalinin de düşük olduğunu söylemişlerdi.

55 yaşındaki hasta yıllardır ilaçların desteği ile yaşıyordu, ancak geçen yıl doktorlar ilaçların artık hastalığı tedaviye kafi gelmeyeceğini, bir ilik naklinin elzem olduğunu belirttiler.

Hastaya uygun  ilik donörü arayan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin doktorları uluslararası donör veri tabanında taradıkları 15 milyon donör içinde sadece İsrailli bir kadını uygun buldular.

Fakat  ameliyat son derece riskli idi. Donör kadındı ve kan uyumu onda dokuz seviyesinde idi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin doktorları hastaya durumu izah ederek ameliyatın başarısının sadece yüzde 60 olduğunu söylediler.

 İsrail’den gelen ilik tüm olumsuz şartlara karşın Mehmet Gül’e uyum gösterdi ve hasta iyileşti!

Sağlığına kavuşan hasta Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Herkes  bu olaydan bir ders çıkartmalıdır, İsrail’den gelen bu ilik hiçbir din, ırk ve kültür ayırımı olmadan bana ulaştı ve hayatımı kurtardı.”