Ortadoğu’da öne çıkanlar

Suriye: “Mülteciler geri dönün”

- Dünya
12 Nisan 2012 Perşembe

Suriye İçişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile ülkedeki şiddet olayları yüzünden, Türkiye dahil tüm ülkelere mecburen göç ederek mülteci statüsüne düşmüş vatandaşlarına geri dönün çağrısı yaptı.

İran’da politik çekişme nükleer pazarlıkları zorlaştırıyor

Wall Street Gazetesi’nin iddiasına göre, İran’da Başbakan Ahmedinecad ile dini lider Hamaney arasındaki politik çekişme batı dünyasının İran ile nükleer araştırmalar konusunda bir anlaşmaya varmasını engelliyor.

ABD uçak gemileri Basra körfezinde

ABD’nin yüzen savaş üsleri dev uçak gemileri, Basra Körfezine gelmeye devam ediyor. USS Abraham Lincoln uçak gemisinden sonra Çarşamba günü de USS Enterprise Basra körfezinde.

Her ne kadar ABD uçak gemilerinin ABD’nin Afganistan’daki askeri varlığını korumak olduğunu söylese de bölge liderleri gemilere tepkili.

Ürdün Kralı Abdullah Filistin ile bağını koparıyor

Jerusalem Post Gazetesi’nde çıkan bir yazıda, Ürdün Kralı Abdullah’ın Filistin Örgütü Yönetimi bünyesinde yaşayan ve Ürdün pasaportu taşıyan Filistinlilerin vatandaşı olarak sayılmasını istemediği iddia edildi.

Yazıda ayrıca Amman’ın FÖY bünyesinde yaşayan vatandaşlarının pasaportlarının sessiz sedasız iptal edildiği de yazıldı.

Gazetenin iddiasına göre Kral’ın en büyük endişesi FÖY altında yaşayan vatandaşlarının Arap Baharı’nı ülkesine taşıma ihtimali.

Reuters: Ateşkes’e rağmen Suriye’de 5 kişi daha öldürüldü

Reuters Haber Ajansı, Suriye’deki muhalif güçlere dayanarak verdiği haberinde BM’nin ateşkes şartının uygulamaya girdiği Perşembe günü hayatını kaybedenlerin sayısının toplam 5’e ulaştığını söyledi.