Ateşkes olmadı silahlar susmadı

Suriye’ye Kofi Annan tarafından sunulan barış planının bir maddesi olan ‘10 Nisan’da ateşkes’ büyük beklentilere rağmen gerçekleşmedi. Muhalifler, Esad’ın tanklarının ve askeri birliklerinin yerinden kıpırdamadığını, salı günü ise üçü çocuk, 40 kişinin öldüğünü belirttiler

- Şalom
11 Nisan 2012 Çarşamba

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın aracılığını yaptığı barış planı kapsamında Suriye yönetiminden 10 Nisan’a kadar kent ve kasabalardaki askeri birliklerini ve ağır silahlarını geri çekmesi isteği beklentileri karşılamadı. Ateşkesinin başlaması beklenen Salı günü, ülkede toplam 40 kişi hayatını kaybetti. Annan, 48 saat içinde ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

ERDOĞAN: NET BİR SINIR İHLALİ OLDU

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye-Suriye sınırında gerçekleşen çatışmalarla ilgili olarak sert konuştu. “Çok açık, net bir sınır ihlali artık oluşmuştur, bu da ortadadır. Bu sınır ihlaline yönelik olarak da bizler de son değerlendirmeleri yapacağız,” diyen Başbakan “atılması gereken adımları tabii ki atacağız,” yorumunu yaptı. Hafta başında Türkiye-Suriye sınırına yakın bir bölgede muhaliflerle Suriyeli güvenlik güçleri arasında bir çatışma yaşanmış, çatışmada seken kurşunlardan dolayı Kilis’teki mülteci kampındaki iki Türk yaralanmıştı.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/news/detail/23695-Ateskes-oncesi-Suriyede-catismalar-hiz-kesmiyor.aspx