ABD’den nefret suçlarına sıfır tolerans

- Kültür
9 Nisan 2012 Pazartesi

Kişisel özgürlüklerin sembolü haline gelmiş Amerikan kültürü, konu nefret suçlarına hatta bu suçları işlemeye yol açabilecek potansiyel davranışlara geldiğinde vatandaşlarına sıfır tolerans gösteriyor.

Geçen hafta salı günü Los Angeles’lı bir Yahudi aile  evlerinin sokak kapısını açtıklarında, kapı önü yoluna çizilmiş üç adet gamalı haç ve bahçelerindeki ağaçlara yapıştırılmış tuvalet kağıdı parçaları buldular.

Olayın polise intikal etmesinin ardından, gamalı haçların reçel ile çizilmesinden şüphelenen polis sonunda olayın failinin üç ergen kız çocuğu olduğunu saptadı.

Los Angeles Polisi yaptığı açıklamada, çocukların yaşları ve herhangi bir mala zarar verilmemiş olması dolayısı ile bölge savcısının bir suçlama yapmayacağını fakat çocukları oraya araba ile getiren annenin nefret suçları kapsamında suçlama ile karşılaşabileceğini söyledi!

Polis halen çocukları oraya götüren annenin çocukların gerçek niyetini bilip bilmediğini araştırıyor. Eğer anne, çocukların niyetini biliyorsa nefret suçu işlemek ile yargılanacak.