Pipa Nişantaşı’nda açıldı

Concept Masters tarafından kurulan ve başarılı mimar Mahmut Anlar’ın tasarladığı, Napoli doğumlu, ödüllü şef Enzo Carbone’nin oluşturduğu iddialı menüsü, sıcak ve davetkar ortamı ile yeni jenerasyon pizza pasta İtalyan restoranı, gerçek Napolitan PiPa, Nişantaşı’nda açıldı.

- Yaşam
4 Nisan 2012 Çarşamba

Alp T. Özkan sorularımızı yanıtladı.

ConceptMasters’ı anlatır mısınız? PiPa fikri nasıl ortaya çıktı?

18 sene yurt dışında çeşitli ülkelerde 5 yıldızlı otellerde üst düzey yöneticilik, kariyerimin son durağı Shanghai IHG oteller grubunun merkez ofisinde 150 otelin yiyecek ve içecek ülke müdürlüğünü yaparken 2010 senesinin başında bir gün bir anda aklıma ‘sıra dışı, konsept bir İtalyan restoran yaratma’ fikri geldi ve konsepti yazmaya başladım. İsim düşünürken Pizza ve Pasta’nın ilk iki harfinin birleşimi aklıma geldi ve PiPa kâğıt üzerinde doğmuş oldu. Aylarca konsepti detaylandırırken en yakın dostlarımla bu fikri paylaştım ve buna inanan, güvenen 30 yıllık arkadaşım Serhan Sunguroğlu ve doğduğundan beri (gülerek) benimle Türkiye’de beraber restoranlar açmak isteyen kardeşim Hakan Özkan ile Concept Masters A.Ş.’yi kurduk ve ilk markamız, restoranımız olan PiPa hep beraber ortaya konan yoğun çalışmalar, fedakârlıklar, üretilen doğru fikirler ve işbirliği sonucunda 2011 Kasım sonu Nişantaşı’nda açıldı.

Enzo Carbone ile işbirliği yapmak nereden aklınıza geldi?

Enzo Uzakdoğu’da yöneticilik yaptığım zamandan beri eski arkadaşımdır. Kendisine PiPa fikrinden bahsederken konsepti çok beğendi ve bu oluşumun içinde olmak istediğini belirtti, çok da iyi oldu. Enzo dünya çapında mutfak ustasıdır ve PiPa’nın menüsünün bu kadar beğenilmesinde katkısı çok büyüktür.

PiPa’nın dekorasyonunda ön plana çıkan detaylar nelerdir?

Öncelikle dekorasyonda öne çıkan detaylar ve mimarinin bu kadar beğenilmesinin ana sebeplerinden bir tanesi Mahmut Anlar’ın yaratıcılığı, hayal gücü ve yeteneğidir. Kendisi ile çok uyumlu ve keyifli bir çalışma yaptık. İşin en başında kendisi ile paylaştığımız 70–80 sayfalık PiPa konsept brief’ini çok güzel yorumladı ve üstüne kattıkları ile türünün ilk ve tek örneği olarak PiPa doğmuş oldu.

Kullanılan malzemeler, dekorasyonda tercih edilen ürünler ve sebeplerini paylaşır mısınız?

Bu detayları en iyi ve doğru sevgili Mahmut Anlar paylaşır diye düşünsem de aklıma gelen ana ürünlerden ilki olarak her şeyi Napoli’den getirtilen pizza fırınını örnek gösterebilirim. Dört jenerasyon pizza fırını, ustası Michele tarafından beş günde tamamlanan, kumundan tuğlasına, çimentosundan çekicine her şeyi Napoli’den getirtilen fırınımızdan bırakın Türkiye’de, Avrupa’da dahi elle tutulur sayıda bulunmaktadır. Bunun yanında çelik konstrüksiyonun ahşap ve siyah tuğlalar ile uyumu, yurt dışından getirilen sandalyelerin mekâna kattığı spor ve aynı zamanda şık hava, sarı sarkıt lambaların etkisi, yan duvar karolaj resimlerin kattığı boyutlar, mekânın değişik yükseltilerde konumlandırılmış oturma grupları ve daha sayamadığım bir sürü sürpriz etkenler... Aynı zamanda girişin gizemli olmasının ardından içeriye yol aldıkça beliren gizli bir vaha etkisi de misafirlerimiz tarafından çok beğeniliyor.

Mekânda kullanılan ve sizin en sevdiğiniz parça/parçalar hangileri, neden?

İlk giriş cephesinin çok sade, gizemli düşünülmesi. Girişten hemen sonraki dar ve etkileyici şarap kavı. Daha sonra ortaya çıkan etkileyici açık mutfak ve pizza fırını. Tabii ki çok beğenilen ve özellikle iş çıkışı aperatifler için popülaritesi her gün artan ve tam anlamıyla uğrak yeri olan ada barımız, ana salonun etrafını çeviren bambular, üstü açılır kapanır tavanımızı ilk etapta sıralayabilirim.

Sizce PiPa’yı ayıran en belirgin özellik nedir?

Kendi markamız olan PiPa’nın en büyük özelliği birçok bakımdan yenilikçi olmasıdır. Menüsünden doğru fiyat politikasına, hem şık hem de spor ambiansına, gelen misafirleri mutlu etmek mottosu taşıyan servis ekibi ile yeme içme zevkinin üstüne eğlenceli vakit geçirilen konsept bir İtalyan restoran olması, özelliklerden birkaç tanesi olarak sıralanabilinir.

Mönünüzde öne çıkan yemekler neler?

Geniş ve değişik kategorilerde sunulan gerçek Napoli pizzaları, tipik İtalyan restoranlarında tekrarlanan makarna çeşitleri yerine yaratıcı ve aynı anda otantik ürün ve usuller ile yaratılmış makarnalar, günlük sunulan balık spesiyalitelerimizin kalitesi; daha net örnekler vermek gerekirse Akdeniz salatamız, Piemontese usulü ravioli, rulo pizzalar, ızgara pizzamız ‘Bormio’ ve tabii ki ünü İstanbul dışına kadar taşmış ‘Pizza Nutella’.

Kimlere hitap ediyorsunuz, ağırlıklı olarak kimler geliyor?

PiPa’da öğlen iş yemeği de yiyebilir, akşamüzeri alışveriş yorgunluğunu atabilir, iş çıkışı aperatiflerde hoş vakit geçirip sosyalleşebilir, akşam eşiniz dostlarınız ile keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Başka PiPa açma fikriniz var mı?

Concept Masters’ın kuruluş ve beş-on yıllık büyüme stratejisinde PiPa’yı doğru sayıda çoğaltmak, başka yenilikçi konseptler üretmek (ki fikir olarak üç-dört tanesi hazır) planda var zaten. PiPa’yı sadece yeni şubeler açmak adına çoğaltmak ve markanın yanlış algılanmasına neden olma hatasını yapmayacağız. Aslında ilk lokasyonumuz olan PiPa Nişantaşı’nın yarattığı sosyal etki, dört ay gibi çok kısa zamanda popülarite olarak İstanbul’da ilk sırayı alması, ulaştığı müşteri profilini değerlendirdiğimizde başka bir PiPa açma fikrinde çok dikkatli olmamız gerektiği gerçeği ortaya çıkıyor. Bir başka PiPa açsak bile bu sayıyı İstanbul için minimumda tutacağımızı söyleyebilirim. İfade ettiğim gibi, yeni kesimlere yeni markalarımız ile heyecan vermek için çalışıyoruz aynı zamanda.

Önümüzdeki günlerde PiPa’da bizibekleyen yenilikler var mı?

Samimi olarak söyleyeyim, PiPa’da bizim için her gün yeni bir gün ve doğal olarak bu misafirlerimize ve yaşadıkları PiPa tecrübesinin devamlı taze kalmasına imkân veriyor. Serhan Bey, Hakan Bey ve ben; PiPa Nişantaşı yönetiminden Tuğsan Bey, mutfak şefimiz Marco Russo’dan tutun tüm servis, mutfak, teknik hatta temizlik ekibimiz, her günü bize ve misafirlerimize katkı sağlayacak fikir ve aksiyonları düşünüp uygulayarak geçiriyoruz.

Önümüzde ilk olarak bizi heyecanlandıracak yenilik, nisan ayında hayata geçecek ‘pazar brunch’larımız. Yeni jenerasyon bir pazar eğlencesi, yiyecek içecek karnavalı olması için uzun süredir çalışılan bu konsept bildiğiniz, sıradan restoran veya otel brunchlarından olmayacak; nasıl olacağını başladığı gün görebileceksiniz desem çok mu meraklandırırım acaba? 

PiPaPizza Pasta Drinks

Süleyman Nazif Sk. Şebnem Hn. Apt.

No: 7/B Nişantaşı / Şişli - İstanbul

www.conceptmasters.net

Tel: +90 212 225 74 72 225 PiPa

Bu bir ilandır

Roza Kutiel