“Terörün tedirginliği yıllardır yaşanmaya devam ediyor”

Türk Musevi Cemaati, geçmiş yıllarda yaşadığı terör saldırılarını ve arkasında bıraktığı yaraları mecliste anlattı. Cemaat Başkanı Sami Herman ve Başkan Vekili İshak İbrahimzadeh, TBMM Terör Alt Komisyonu’nun konuğu oldular.

- Şalom
4 Nisan 2012 Çarşamba

TERÖR KOMİSYONU

Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ve Başkan Vekili İshak İbrahimzadeh, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Terör Alt Komisyonu’nun toplantısına katılarak 1986 ve 2003 yıllarında yaşanan terör olaylarının cemaat üzerinde yarattığı travmayı anlattılar.

ŞEHİT EŞLERİ DE KONUŞTU

Toplantıda ayrıca, yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden polis ve güvenlik görevlilerinin eşleri de yer aldı. Şehit polis memuru Hüseyin Apaydın’ın eşi Güler Apaydın, yaşadığı acıyı dile getirerek, kimsenin kendilerine böyle bir acıyı yaşatmaya hakkı olmadığını belirtti.  

AKP MİLLETVEKİLİ METİNER: "Rahatsızlık duydum"

Toplantıda söz alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Bugüne kadar inkar politikası izlenmiştir. Sizler de devamlı Türk vatandaşı vurgusu yapıyorsunuz ve bundan rahatsızlık duydum. Yaşadığınız derin travmadan halen kendinizi kurtaramadığınızı görüyorum,” diyerek toplantıda dinledikleri hakkında izlenimlerini dile getirdi.

CEMAAT BAŞKANI HERMAN: “Terör din, dil, ırk, ayırt etmiyor”

Toplantıda konuşan Cemaat Başkanı Sami Herman, terörün din, dil, ırk ayırt etmeden bir dehşet ve yıldırma dalgası yarattığını belirterek, “Bu tedirginlik yıllar geçse de yaşanmaya devam ediyor. Terör mağduru insanlar hayatları boyunca bunun izlerini taşıyorlar,” dedi.

BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİMZADEH: “Hayır için kullanacağımız parayı güvenlik için kullanıyoruz”

Toplantıda görüşlerini belirten Başkan Vekili İshak İbrahimzadeh de bugün cemaatin bir gerçeğini dile getirdi. İbrahimzadeh, “Cemaat bireylerinden hayır işleri için toplanan paraları, bu işlerden kısmak zorunda kalarak, kurumların ve cemaatlerin korunması amacıyla harcıyoruz. Bu üzüntü verici,” dedi.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/news/detail/23580-TBMM-Teror-Alt-Komisyonu-Turk-Musevi-Cemaatini-dinledi.aspx