Protestocular yeniden Tel Aviv sokaklarında

Sokaklara dökülen protestocular 2011 yazında görülen sosyal protestoların bu yaza da damgasını vuracağına inanıyor

- Dünya
4 Nisan 2012 Çarşamba

İsrail Başbakanı Netanyahu’nın benzin fiyatlarına zam yapmasının ardından İsrailli protestocular yeniden sokaklara döküldü. Trafiği kesen ve ellerinde meşaleler taşıyan protestocular Rabin Meydanı’ndan Tel Aviv Sanat Müzesi’ne kadar yaptıkları yürüyüşte ‘Netanyahu istifa’ yazılı pankartlar taşıdılar.

NETANYAHU: “DEMİR KUBBE İÇİN PARAYA İHTİYACIMIZ VAR”

İsrail Başbakanı hayat pahalılığı ile ilgili şikâyetlere istinaden “Hükümet küresel petrol fiyatlarını kontrol edemez ama vatandaşlarına yardım edebilir,”dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu haftalık kabine toplantısında benzin fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak “Küresel petrol fiyatlarını kontrol edemeyiz ancak sorumlu bir tavırla halkın çektiği zorlukları hafifletebiliriz. Daha fazla Demir Kubbe Füze Savunma sistemi almak için vergileri artırmamız gerekiyor,”dedi. Vergi gelirlerinin ayrıca Mısır sınırı boyunca yapılacak olan duvar ve üç yaşından başlayan ücretsiz eğitim projesi için harcanacağını söyleyen Netanyahu, ülke ekonomisinin oldukça güvenli ve istikrarlı olduğunu belirtti. Ekonomi Bakanı Yuval Steinitz ise İsraillilerin İran’a uygulanan yaptırımların doğal sonucu olan daha fazla benzin parası ödemeyi, nükleer İran riskine yeğleyeceklerini söyledi. Bu arada Pentagon, ABD Kongresi’nin Demir Kubbe üretimi için İsrail’e sağlayacağı finansmanı arttırmasını istedi.