ABD Esad sonrası Suriye için hazırlanıyor

İsrail'in Yedioth Aharonot gazetesinin New York Times gazetesine göre verdiği haberinde, ABD'nin Suriye'deki kimyasal silahları bir an evvel etkisiz hale getirmek istediği belirtiliyor.

- Dünya
19 Temmuz 2012 Perşembe

New York Times gazetesinin haberine göre ABD’li yetkililer bir yandan Beşar Esad rejiminin yıkılmasının çok yakın olduğunu düşünerek hazırlık yaparken, bir yandan da Suriye’nin sahip olduğu kitle imha silahlarının yok edilmesi konusunda İsrailli meslektaşları ile görüşüyorlar.

New York Times gazetesinin hazırladığı rapora göre, ABD genelkurmayı böyle zor bir operasyonun İsrail tarafından gerçekleştirilmesini tercih etmesine rağmen, siyasi olarak bunun Ortadoğu’da Beşar Esad’a koz vereceğini düşünüyor.

Siyasi çevreler ABD ve müttefiklerinin en büyük endişe kaynağının Beşar Esad’ın son bir hamle olarak kimyasal silah kullanma riski olduğunu belirtiyorlar.

ABD Beşar yönetiminin bu son seçeneğini silmek için Suriye’nin Kitle İmha silahlarını koyduğu depoları bombalamayı düşünüyor.

Son derece hassas bir şekilde planlanması şart olan, nokta vuruşu gerektiren böylesine zor bir göreve gerek kalıp kalmayacağını zaman gösterecek.