: Serra Behar ‘İyi Niyetin Arsızlığı’ sergisinde

Tuna SAYLAĞ
19 Temmuz 2012 Perşembe

Serra Behar ‘İyi Niyetin Arsızlığı’ sergisinde

 ’İyi Niyetin Arsızlığı’ adlı karma sergi, 28 Temmuz tarihine dek artSümer’de izlenebilir. Nihan Çetinkaya’nın küratörlüğündeki sergide farklı disiplinlerden işleriyle Serra Behar, Zeynep Beler, Elif Boyner, Hera Büyüktaşçıyan, Özgür Erkök, Erol Eskici, Ahmet Doğu İpek, Kaan Kuley, Can Kurucu, Gümüş Özdeş ve Ozan Türkan’ı görebilirsiniz. Serginin fikir altyapısı Nietzsche’ye dayanıyor; iyi niyetli olma, bencil olma, insanın başına gelenlerle evirilmesi durumları üzerine düşünülmüş yapıtlar, ziyaretçilerle buluşuyor.

Tel: 212 249 10 35

Şeylerin Sessiz Şekli

ARTER, 26 Ağustos’a kadar 1984 Berlin doğumlu Sophia Pompéry’nin kişisel sergisini ağırlıyor. Küratörlüğünü Ece Pazarbaşı’nın yaptığı ‘Şeylerin Sessiz Şekli’ başlıklı sergide, sanatçının video projeksiyonları ve yerleştirmelerinin yanında, objelerine de yer veriliyor. İzleyici, Pompéry’nin yapıtlarıyla ilk karşılaştığında yeni bir deneyim dünyasına taşınıyor.

www.arter.org.tr

Katharina Grosse Türkiye’deki ilk sergisi ‘Can You Spell Mixing’i 3 Eylül’e kadar Dirimart’ta izleyebilirsiniz. Sergi, sanatçının 2009–2011 yılları arasında tuval üzerine yapılmış işlerine yer verirken izleyicilere Grosse’nin dünden bugüne sanatındaki çeşitli adımlarından örnekler sunuyor. Katharina Grosse’nin birincil anlatım biçimi resimdir. Buna karşın sanatçı büyük ölçekli enstalasyonları ile de tanınmaktadır.  Soyut sanatın tekinsiz ve görkemli dilini tüm dinamizmiyle yaşattıran bu sergiyi gezmeyi ihmal etmeyin!

Tel: 212 291 34 34

 

Kuruçeşme Arena’da Rembetiko rüzgârı…

Cafe Aman, Türk ve Rum müziğinin unutulmaz dönem şarkılarını 25 Ağustos’ta Turkcell Kuruçeşme Arena’da seslendirecek. Topluluk, Türk ve Rum müzisyenlerden oluşan on iki kişilik orkestrası ve sekiz dansçıdan oluşan Horokos adlı grubuyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak.