Aslan burcu çocuğu

- Çocuk-Aile
19 Temmuz 2012 Perşembe

23 Temmuz - 23 Ağustos

Güneş nasıl içinde bulunduğumuz sistemin merkezinde yer alıyorsa, güneş tarafından yönetilen Aslan çocuğunuz da hareketin ve ilginin tam merkezinde yer almak isteyecektir. Onun bunu sağlaması oldukça kolay olacaktır, çünkü sıcak ve neşeli yapısı insanları ister istemez kendisine çeker.

Aslan çocuğu burçlar kuşağının en sevgi dolu çocuklarından biridir. Sevgi, cömertlik, neşe ve iyimserlik onun özünü oluşturan dört element gibidir. Tıpkı güneşin bitmek tükenmek bilmeden bizi ısıtan enerjisi gibi, Aslan çocuğu da sevgisini hiç tükenmeyecek gibi çevresindekilerle paylaşır. Hayata geldiğine o kadar memnundur ki, burada olduğu her anı neşe içinde kutlar.

Çoğu Aslan çocuk iyimser ve dışa dönüktür. Fakat daha içine kapanık ve melankolik Aslanlar da vardır kuşkusuz... Böyle bir durumda biraz daha yakından bakıldığında bu Aslanların sevgi ve ilgiye biraz daha fazla ihtiyacı olduğu anlaşılır.

O daima kendisine saygı gösterilmesini ister. Burada ebeveyne düşen görev, saygı görmek kadar saygı göstermenin de önemini anlatmak olacaktır. Erken yaşlarda almak ve vermek arasındaki dengenin oturması çok önemlidir. Ona, kendisine yapılmasını istemediği şeyleri başkalarına da yapmaması gerektiğini açıklamak gerekebilir.  

Aslan çocuğu ve keyif

O keyfine çok düşkündür. Tıpkı bir masal prensi ya da prensesi gibi isteklerinin yerine getirilmesini ister. Dondurmasını, masal kitabını ya da oyuncaklarını her zaman sizin getirmenizi isteyebilir. Buna alıştığında ise, isteklerinin yerine getirilmemesini anlayamayacaktır. Ne de olsa o çok özel biridir. Aksini söylerseniz çok üzülür. Diğer taraftan onunla beraber vakit geçirmek çok eğlenceli olacaktır. Aslan neredeyse eğlence de oradadır. Kendine mutlaka keyifli bir ortam yaratacak ve bunu sizinle seve seve paylaşacaktır.

Aslan göz önünde ve spot ışıkları altında olmayı sevdiği için okulda tiyatro bölümünde olmak ona zevk verecektir; o zaten doğuştan oyuncudur. Sadece sahne sanatlarında değil, hemen hemen sanatın tüm dallarında başarılı olabilir.   

Koç, Aslan, Yay ebeveynler onun ateşli doğasını kolaylıkla anlayabilirler. İkizler, Terazi, Kova ebeveynler ona istediği sosyal imkanları kolaylıkla sunabilirler. Boğa, Başak, Oğlak ebeveynler onun pratik ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilir ve istediği fiziksel desteği verebilirler. Yengeç, Akrep, Balık ebeveynler ise, minik Aslanın sevgiye duyduğu derin ihtiyacı kolaylıkla karşılayacaklardır.  

Meral Erduran Ilgaz, DFAstrolS

www.astrozenith.com