Olimpiyatlarda bir ilk Suudilerden 2 kadın sporcu

Tarihinde ilk defa olimpiyat takımına iki kadın sporcu veren Suudi Arabistan’la birlikte 2012 Londra Olimpiyatlarında yarışacak tüm ülkelerin en az bir kadın sporcusu olacak

- Dünya
19 Temmuz 2012 Perşembe

Suudi Arabistan Olimpiyat Komitesi, Londra 2012 olimpiyatlarında judo dalında Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shahrkhani’nin, 800 metre koşuda ise Sarah Attar’ın ülkelerini temsil etmeleri için Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) başvuruda bulundu. Böylece ilk kez Suudi Arabistan’dan iki kadın sporcu olimpiyatlara katılmış oluyor.

IOC Başkanı Jacques Rogge, bu gelişmenin çok olumlu bir haber olduğunu ve iki sporcuyu önümüzdeki haftalarda Londra Olimpiyatlarında görecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Suudi Arabistan, dört yıl önce Çin Olimpiyatlarına kadın sporcu göndermemiş üç ülkeden biriydi. IOC’nin üye ülkelerden sporcular arasında cinsiyet ayrımına son vermelerini istemesi üzerine, diğer iki ülke, Katar ve Brunei de kadın sporcularının Londra Olimpiyatlarına katılacaklarını açıklamıştı. Katar ve Brunei’den sonra Suudi Arap kadın sporcuların da katılımıyla Londra Olimpiyatlarına gidecek tüm ülkeler olimpiyatlara kadın sporcularını da göndermiş olacaklar. Rogge, IOC’nin, katılan sporcular arasında cinsiyetin dengeli olması için çok uğraştıklarını ve bu haberin cesaret verici bir evrim niteliğinde olduğunu söyledi.