Fleischer: “Obama İsrail’e zarar veriyor”

- Dünya
19 Temmuz 2012 Perşembe

Kudüs’te, İsrail-ABD çifte vatandaşlarına konuşma yapan Bush’un eski basın sözcüsü Fleischer, Obama’yı İsrail’i zor durumda bırakacak pozisyona itmekle suçlarken Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mitt Romney için oy istedi
George W. Bush döneminin Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, Obama’nın İsrail politikasını eleştirdi. ABD-İsrail çifte vatandaşlığı olan bir grup önünde konuşan Fleischer, Obama’yı İsrail’i kendine zararlı olarak tavizler vermeye zorlamakla suçladı.
Fleischer, Oval Ofis’te, İsrail’i destekleyip desteklemediğini anlamadıkları, İsrail’i zora sokmak için bir sonraki hamlesinin ne olacağını merakla bekledikleri bir başkan görmek istemediklerini söyledi. İsrail’deki ABD vatandaşlarının oylarını toplama amaçlı “I Vote Israel” organizasyonun düzenlediği toplantıya 80 civarı, çoğunluğu yaşlı ve emeklilerden oluşan bir grup katıldı. Fleischer toplantıya katılanlara İsrail’deki ABD vatandaşlarının nüfusunun Ohio’daki Danton veya Florida’daki Ft. Lauderdale şehri kadar olduğunu, önemli bir oy potansiyeli oluşturduğunu hatırlattı.
Aynı toplantıda konuşan Cumhuriyetçi Parti Yahudi Koalisyonundan Matt Brooks da açılış konuşmasında Obama’yı eleştirirken Cumhuriyetçi Başkan Adayı Mitt Romney’in İsrail’e temmuz ayı içinde bir ziyaret yapacağını söyledi. 
Öte yandan Amerika’da yakalanan ve hüküm giyen İsrail ajanı Jonathan Pollard ile ilgili olarak Mitt Romney’in af sağlayıp sağlayamayacağı konusundaki sorulara Brooks ve Fleischer yorum yapamadı. Yine Romney’in ABD büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıyıp taşımadığı sorularına karşın Fleischer, Romney’in sözcüsü olmadığını fakat İsrail için doğru aday olduğunu düşündüğü için onu desteklediğini belirtti. Bunun yanı sıra Fleischer, Romney’in daha önce büyükelçiliği Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıma konusunda olumlu konuştuğunu hatırlattı, fakat böyle bir hareketin İsrailli liderlerle koordine bir şekilde yapılabileceğini belirtti.