İran: Burgaz saldırısını İsrail yaptı

İran’ın BM’deki temsilcisi Muhammed Khazaee 25 Temmuz günü yaptığı açıklamada, Bulgaristan’ın turistik merkezi Burgaz’da İsrailli turistleri taşıyan otobüse yapılan yedi kişinin ölümü ve otuzdan fazla kişinin yaralanması ile sonuçlanan intihar saldırısının ardında İsrail’in olduğunu iddia etti.

- Dünya
26 Temmuz 2012 Perşembe

İsrail’in politik güç kazanmak için kendi vatandaşlarına karşı bir intihar saldırısı organize ettiğini iddia eden temsilci sözlerine şöyle devam etti: “Biz asla böylesine insanlık dışı iğrenç bir suça iştirak etmeyiz. Böyle korkunç bir terörist eylem, kendi vatandaşlarını küçük politik çıkarlar için feda edebilen, ancak İsrail gibi terörist bir ülke tarafından ifa edilebilir.”

İsrail’in BM Temsilcisi Haim Waxman ise İranlı diplomatın açıklamasına şöyle cevap verdi: “İran’ın bu açıklamaları inanılmaz, ama bizi fazla şaşırtmadı 11 Eylül saldırısının ABD’nin yaptığını, Holokost’u inkar eden bir ulustan  ancak böyle bir açıklama beklenirdi.

Burgaz saldırısının her yerinde İran’ın parmak izleri gayet net bir şekilde gözüküyor, son zamanlarda İsrailli diplomatlara ve vatandaşlarına karşı yapılan terör kampanyası Tahran adına yapılmaktadır.

Artık bu terör kampanyasına daimi bir son vermenin zamanı gelmiştir.”

Bu arada Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklama ile Burgaz saldırısının ardında İran’ın finanse ettiği Hizbullah örgütünün olduğu konusunda ABD ve İsrail ile aynı fikirde olduğunu söyledi.