Periler ABD’ye direnemedi

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları hazırlıkları kapsamında ABD Milli Takımı ile oynadığı özel karşılaşmayı 80-61 kaybetti

- Spor
25 Temmuz 2012 Çarşamba

Maça iyi başlayan milli takım, ilk bölümlerde etkili bir savunma ortaya koyarken, hücumda da Nevriye ve Birsel ile ürettiği basketlerle üçüncü dakikada 6-0 öne geçti. Ancak ABD, Parker, Taurasi ve Charles’in sayıları ile 7-6 üstünlüğü ele geçirdi. Mücadele karşılıklı basketlerle devam ederken, ilk periyot 17-16 ABD’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci periyotta daha etkili bir mücadele ortaya koyan ABD, on beşinci dakikada farkı beş sayıya (21-26) çıkarttı. Ay-Yıldızlılar, Tuğçe ve Tuğba’nın basketleriyle skoru dengelemeye çalışırken, konuk takım, Moore ve Parker ile sayı bulmaya devam ederek, soyunma odasına da 32-27’lik skorla üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı Nevriye ile Taurasi’nin karşılıklı sayılarıyla başlarken, milliler, Esmeral ve Hollingsvorth’un basketleriyle farkı bir sayıya (37-38) indirdi. Ancak daha sonra Catchings ve Bird ile etkili olan ABD, 28. dakikada farkı sekiz sayıya (43-51) kadar çıkarttı. ‘Potanın Perileri’’, Tuğba ve Işıl’ın sayılarıyla maça tutunmaya çalışırken, ABD son periyoda da 55-48 önde girdi. Son periyotta baskılı savunma yapan ABD, Cash’in basket faulden bulduğu üç sayıyla farkı 10 sayıya (48-58) çıkardı. Hollingsvorth, Esmeral ve Şaziye üçlüsüyle hücumdaki suskunluğunu bozan milli takım, farkı beş sayıya (53-58) düşürdü. Ancak daha sonra oyunun kontrolünü eline alan ABD, Jones ve Augustus ile çıktığı hücumları iyi değerlendirdi ve 35. dakikasını 66-55 üstün geçtiği karşılaşmadan 80-61 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmayı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic ile A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları da izledi.