BBC şikayetlerden sonra spor sayfasında İsrail’in başkentini Kudüs olarak değiştirdi

BBC, Olimpiyata katılan ülkeler profilinde İsrail’in başkentini boş bıraktı fakat daha sonra İsrail Başbakanı sözcüsü Regev’in ilettiği şikayet sonrasında başkenti Kudüs olarak değiştirdi

- Dünya
25 Temmuz 2012 Çarşamba

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun sözcüsü Mark Regev, BBC’nin spor sayfasında İsrail’in başkentini Kudüs olarak belirtmemesinden sonra İsrail’deki BBC bürosuna bir mektup yolladı. Söz konusu spor sayfasında Filistinli Olimpiyat takımı hakkında bilgi verilirken ülkenin başkenti olarak ‘Doğu Kudüs’ yazılmıştı ancak İsrail ile ilgili olarak başkent bölümü boş bırakılmıştı.

Mektupta Regev, ‘BBC’nin İsrail’e karşı ayrımcılık yapma kararından duyduğu kaygıyı’ dile getirdi ve İngiltere’nin İsrail’i devlet olarak görmemesine çok şaşırdıklarını belirtti.

Tartışmanın sonucunda BBC Kudüs’u İsrail’in ülke profiline ekledi ve ek bilgi olarak da “Devletin meclisi Kudüs’te bulunmaktadır ancak yurt dışı temsilciliklerin çoğunluğu Tel Aviv’dedir,”diye yazıldı. Ayrıca Filistin sayfasına, “İleriye yönelik planlanan meclis Doğu Kudüs’tedir, şu anda idari başkent Ramallah’tır,” yazıldı.