Filistin Yönetimi Suriye’deki Filistinliler için endişeli

Ayaklanmalar başladığından beri 300 Filistinlinin öldürüldüğü düşünülüyor

- Dünya
25 Temmuz 2012 Çarşamba

Filistinli yetkililer, geçtiğimiz perşembe yaptıkları açıklamada, 2011’in Mart ayında başlayan ayaklanmalardan bu yana yaklaşık 300 Filistinlinin öldürüldüğünü ve büyük çoğunluğu mülteci kamplarında yaşayan 500.000 Filistinli için endişe ettiklerini söylediler. Yetkililer, Filistinlilerin artan şiddet olaylarına müdahil edilmemesi için hem Suriye yetkilileri hem de muhaliflerle iletişimde olduklarını eklediler.

Suriye yönetimi tarafından desteklenen Filistin Özgürlük Savaşçılarından on altı kişinin, muhalif gruplar tarafından otobüslerinin yolu kesilerek kaçırılıp, öldürüldüğü düşünülüyor. Bazı Filistinli grupların, Beşar Esad’ın safında muhalif gruplara karşı çatışmakla suçlandıkları biliniyor.

Suriye’deki bazı Filistinli gruplar, Esad rejimini destekliyor ve hatta diğer Filistinlilerin rejim karşıtı gösterilerde yer almasını engelliyorlar. Bazı gruplar Suriye güvenlik güçlerine muhalefeti baskılamakta yardım ediyor.

Esad yanlısı Filistin gruplarından bir yetkili olan Halid Abdul Macit, bazı kesimlerin Filistinlileri, Suriye’deki çıkmazın içine çekmeye çalıştıklarını, fakat Filistinlilerin asla Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir niyeti olmadığını ve Suriye’yi hedef alan uluslararası komplolara karşı durduklarını söyledi.