‘Tora’da Bir Harfin Olsun’ projesi yarışma sonuçları açıklandı

‘Tora’da Bir Harfin Olsun’ projesi kapsamında yapılan yarışma sonucunda ilk üçe giren ve özel ödül kazanan yarışmacılara Neve Şalom Vakfı Yönetim Kurulu tarafından ödülleri verildi

- Toplum
25 Temmuz 2012 Çarşamba

‘Tora’da Bir Harfin Olsun’ projesinin yarışma birincisi Albert Asa’nın tasarımı Mayıs ayında yapılan Ahnasat töreni ile Şişli Sinagogundaki yerini almıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Neve Şalom Yönetim Kurulu tarafından yarışmada ilk üçe girenlere ödülleri verildi. Herkesin tasarımının bir kopyasının yapıldığı objeler yarışmacılar için çok güzel bir anı oldu. Yarışmaya katılan Ulus Musevi Okulları öğrencileri de mansiyonla ödüllendirildiler.

1. Albert Asa , 2. Ester Asa ve 3. olan Claire Ancel ödüllerini alırken bu projeye katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Ahnasat töreninde Şişli Sinagoguna ait eski bir Sefer Tora da ‘Yoel Kohen Ülçer’ adına arkadaşları tarafından tamir ettirilerek Şişli Talmud Tora midraşındaki yerini aldı. Bu Sefer Tora’nın kılıfı ve süslemelerini de mimar Verda Habib tasarladı. Neve Şalom tarafından kendisine de, tasarımın bir kopyasının yapıldığı obje hediye edildi.