Yahudi dindarlar İnternet’e karşı mı?

21 Mayıs Pazar günü 40.000’den fazla Yahudi dindar, İnternet’in dindar Yahudilerin dünyasına etkilerini tartışmak için toplandı.

- Şalom
21 Mayıs 2012 Pazartesi

Bu dev toplantıda binlerce kişiyi ağırlamak için çok büyük paralar harcayan ABD’nin dindar örgütleri bu iş için New York şehrinin ünlü Mets Stadyumunu ve daha fazla bir katılım olma ihtimaline karşı Ashe Stadyumunu kiraladı.

Toplantıda toplumun ileri gelen din adamları konuşmalar yapacak ve modern teknoloji sayesinde cep telefonlarına kadar inen İnternet’in dindar Yahudi dünyasında nasıl kontrol edilmesi gerektiği tartışıldı.

Toplantıdaki konuşmacılardan Eytan Kobre basına yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Amacımız İnternet’i yasaklamak değil sadece onu Yahudi değerlerine zarar vermek yerine onları yüceltecek bir şekilde kontrol altına almak.”

Toplantıya katılan dindar Yahudilerin çoğunun evinde hem TV hem de İnternet yok. Sadece iş amaçlı kullanıma açık İnternet hattı iş yerlerinde mevcut.

Son yıllarda gelişen İnternet teknolojisi sayesinde çocukların cep telefonlarından uygunsuz sitelere girmesi, ABD dindar Yahudilerinin bugünlerde İnternet ile ilgili en büyük tartışma konusu.