Lag Ba’Omer Sirkeci Sinagogu’nda kutlandı

Anet PASE Toplum
16 Mayıs 2012 Çarşamba

Lag Ba’Omer, bu yıl da 9 Mayıs Çarşamba akşamı geleneksel olarak Le Hesed Bet Avraam (Sirkeci Sinagogu) Sinagogunda Hahambaşı Rav İsak Haleva ve yahidlerin katılımı ile kutlandı. Törene katılan Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman, Onursal Başkan Bensiyon Pinto ve diğer dernek, vakıf,  başkan ve üyeleri, Sirkeci Sinagogu Vakfı Başkanı Naim Civre’ye Lag Ba’Omer vesilesi ile her yıl bu mekânda buluşmaktan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Minha duası ile başlayan tören, Vakıf Başkanı Naim Civre’nin konuklara “Hoşgeldiniz” mesajı ile devam etti. Maftirim Korosunun huzur veren ilahilerinin ardından Cemaat Başkanı Sami Herman topluluğa hitaben, son günlerdeki cemaat haberlerini, icraatları, gelişmeleri ve görüşmeleri hakkında bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasının sonunda yıllarca Sirkeci Sinagogu Vakfı Başkanı olarak hizmet vermiş bulunan, fakat rahatsızlığı nedeni ile törene katılamayan Yusuf Reyna’ya acil şifa dileklerini ve selamlarını iletti. Sonrasında söz alan Hahambaşı Rav İsak Haleva, aynı dilekleri yeniledikten sonra, Lag Ba’Omer’in mucizevî günlerinden, günün anlamından, bu günlerin yaşamımıza getirdiği üzücü ve sevinçli farkındalıkların özünden bahsetti. Aynı zamanda İyar ayının kelime açılımında iyileştirme gücünü anlattığını ve bütün hastaların Tanrı’nın yardımı ile şifa bulmasını dilediğini belirtti.

Maftirim Korosu ardından okunan Arvit duası sonrasında geleneksel mumlar yakıldı. Bar Yohay ilahisi hep bir ağızdan okundu. Sirkeci Sinagogunun hazırladığı ikramlar ve iyi dileklerle gün sona erdi.