: Açık hava konserleri

Yaz geldi, havalar ısındı… Haydi, açık hava konserlerine akın edelim… Hep beraber!!!

Aylin YENGİN Yaşam
16 Mayıs 2012 Çarşamba

CHILL-OUT FESTIVAL

Bu yıl festival sezonu, müziği, doğası ve atmosferiyle Türkiye’nin en özgün etkinliği Chill-Out Festival İstanbul ile başlıyor. Dünyada lounge müziğin en iyi temsilcilerinin sahne aldığı benzersiz festivalin yedincisi 20 Mayıs Pazar günü Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşecek. Lounge FM 96.0’nın düzenlediği Chill-Out Festival İstanbul iyi müzik dinlemek, dostlarla karşılaşmak, çimenlerde güneşin tadını çıkarmak, gazete okumak, oyun oynamak, temiz hava almak, atıştırmak, kısacası keyifli bir gün geçirmek için ideal ortamı sunuyor. Kesintisiz 12 saat müziğin başrolde olacağı festivalin onur konuğu, günümüz Afrika müziğinin en büyük efsanesi, Senegal barış elçisi, 15 kişilik muhteşem orkestrasıyla Baaba Maal! Kolombiya kökenli Combo Barbaro grubu ve benzersiz sesiyle sayısız başyapıta hayat veren Alice Russell ve funk, jazz ve latin tarzlarını harmanlayarak downtempo dünyasının öncü isimlerinden biri haline gelen Quantic ile birlikte de kaçırılmaması gereken bir performans gerçekleştirecek. Biletler Biletix’te.

BABYLON SOUNDGARDEN

The Parov Stelar Band, Oi Va Voi, Caravan Palace, Büyük Ev Ablukada, 123, Oldies But Goldies, Club Bangkok 26 Mayıs günü Maslak Parkorman’da… Babylon’un yepyeni festivali Soundgarden kapılarını 14.00’te açacak ve Happy Sounds sahnesinde The Parov Stelar Band, Oi Va Voi, Caravan Palace, Büyük Ev Ablukada ve 123 gibi gruplar performans gösterecek. Ana sahnenin yanı sıra alternatif sahne Orman Sahnesi’nde ise Oldies But Goldies, Club Bangkok, Alnıtemiz Stand Up Gösterisi, Hayvansaray, Bant Mag sunar Grup Ses Beats ve Çerikunda gibi DJ ve sanatçılar sahne alacak. Ayrıca Swing İstanbul’un gösterileri de alana renk katacak. Birçok farklı aktivite, bitpazarı, plak dükkânı, Bant Pazarı gibi renkli ve dopdolu bir programla Parkorman’ın yeşillikleri ve sıcak atmosferi içinde, özlediğimiz festival tadını Babylon kalitesiyle İstanbullulara sunmaya hazırlanan Babylon Soundgarden İstanbul Festivali’nin Biletleri Biletix üzerinden satışta!

DANY BRILLANT – YENİDEN

Fransa’nın en popüler isimlerinden Dany Brillant 11 Haziran akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda! Akdeniz ritimlerinden Fransız şansonlarına, Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuarıyla müzikseverleri büyüleyen ünlü Fransız şarkıcı, farklı kültürlerinin kesiştiği Akdeniz’in kalbinde, Tunus’ta doğup büyüdü. Küçük yaştan itibaren dans etmeye ve enstrüman çalmaya başlayan Brillant çocukluk yıllarının ardından ailesiyle birlikte Fransa’ya yerleşti. İlk albümünü 1991 yılında, 26 yaşında çıkaran sanatçı, salsadan şansonlara, Karayip esintili ritmik şarkılardan caza kadar uzanan etkili şarkılarıyla tüm zevklere hitap edecek. “Hier encore”, “Quand je vois tes yeux”, “Regarde-moi” gibi hitlerle akıllarda yer eden sanatçı, 2011 yılında çıkardığı “Best of Dany Brillant” albümüyle ses getirdi. Brillant ayrıca 2012 yılında “La vérité si je mens 3” adlı filme konuk oldu.

ZAZ KÜÇÜKÇİFTLİK’TE

Son dönemin en beğenilen Fransız şarkıcısı olarak anılan ve “Je Veux” parçasıyla internette tıklanma rekorları kıran Zaz, Türkiye turnesi kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de hayranlarıyla buluşacak. 27 Haziran Çarşamba akşamı Küçükçiftçitlik Parkı’nda herkesi coşturacak. Geçtiğimiz yıl ilk kez ülkemize gelen Zaz’ın konser biletleri kısa süre içinde tükenmiş ve çok büyük ilgi görmüştü. Edith Piaf’ı hatırlatan buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla kısa zamanda dünya çapında üne kavuşan 1980 doğumlu Zaz, beş yaşından itibaren müzik teorisi, keman ve koro şarkıcılığı dersleri aldı ve “Fifty Fingers” isimli Blues grubuyla sahne hayatına adım attı. İlk keşif hikâyesi de parçaları kadar ilgi çeken Zaz, Paris sokaklarında verdiği canlı konserler sayesinde keşfedildi. Pozitif organizasyonuyla gerçekleşen turnenin biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz.

KURUÇEŞME ARENA

Her yaz unutulmaz konserlere ve sahne gösterilerine imza atan Turkcell Kuruçeşme Arena, bu yıl yine dopdolu bir programla karşımızda… Eşsiz Boğaz manzarasıyla dünyanın en güzel gösteri merkezlerinden biri olan Turkcell Kuruçeşme Arena, haziran ayı başından itibaren yerli ve yabancı birçok yıldızı ağırlayacak. Ağzınıza bir parmak bal çalmak için birkaçını sizlerle paylaşıyorum: Erol Evgin, MFÖ, Sertab Erener, Murat Boz, Sıla, Ajda Pekkan, Enrico Macias ve daha kimler kimler…