Finans dünyasının yeni favorisi: İsrail tıp şirketi Mazor

Mikro cerrahi konusunda geliştirdiği robotik ameliyat cihazları ile ünlü İsrail şirketi Mazor’a birçok uluslararası yatırımcı yatırım yapıyor. Şirkete sermaye artırımı yoluyla yatırım yapan bireysel ve kurumsal yatırımcıların toplam yatırımı 15 milyon doları geçti.

Dünya
21 Ağustos 2012 Salı

Bugün hem Avrupa Birliği hem de Amerikan federal doktorlar birliğinden onaylı İsrail malı Rönesans adlı robotik cihazın yaratıcısı Mazor firması, tıp dünyasına mikro cerrahide Rönesans’ı getirmiş durumda.

Finans uzmanları Mazor’un çok yakında New York borsasına gireceğini de söylüyorlar.

Eğer bir kazada yaralandınız ve yaranız omurilik civarında ise veya omuriliğinizde alınması gereken bir tümör varsa, dünyanın en yetenekli operatör doktorları bile milyonlarca sinir hücresinden oluşan vücudun en geniş nörolojik oto yoluna neşterleri ile dokunmak istemeyeceklerdir.

Çünkü şimdiye kadar konvansiyonel ameliyat teknikleri ile yapılan bu tür ameliyatlar hastalara yarardan ziyade daha çok zarar verme riskine sahipti.

Bugüne kadar saç telinden defalarca ince binlerce sinir hücresinin içinde oluşan kötü dokuyu veya cerahati almak insan elinin hareket yeteneklerinin ötesinde bir işti.

Fakat İsrail’de geliştirilen robot el; Rönesans, operatör doktorlara mesafelerin milimetrenin milyonda biri mikronlarla ölçüldüğü bir skalada hareket ederek hasta dokunun çıkarılmasında yardım ediyor.