Fotoğrafları ile kadın haklarını savunuyor

Ünlü fotoğrafçı David Rubinger Ağlama Duvarı Kadınları Örgütü ile ortak gerçekleştirdiği fotoğraf projesi ile kadın haklarına dikkat çekti.

Dünya
20 Ağustos 2012 Pazartesi

WOW (Ağlama Duvarı Kadınları)  Yahudilerin kutsal mekanı Ağlama Duvarında kadınların da dua etmesi için zamanında mücadele etmiş bir kadın hakları örgütü. WOW’un yarattığı kamuoyu baskısından sonra İsrail otoriteleri Ağlama Duvarında kadınların ayrı bir şekilde dua edebilecekleri bir yer belirlemişti.

Ünlü fotoğrafçı Rubinger de hem bu hak edinme zaferini kutlamak hem de Ortadoğu’da kadınlara yapılan haksızlıklara dikkat çekmek amacı ile, 1967’de yaşanan 6 Gün Savaşından sonra İsrailli askerlerin Ağlama Duvarı önündeki tarihi resminin aynısını kadınlar ile günümüzde yarattı.

1967 yılında gerçekleşen İsrail-Mısır, Suriye, Ürdün arasındaki gerginlik sonunda bir savaşa dönüşmüş ve sadece 6 gün süren savaşta İsrail Hava Kuvvetleri o zamana kadar hiç uygulanmamış bir teknikle radara görünmeden Mısır’a ulaşmış ve ülkenin tüm savaş uçaklarını daha havalanmadan karada bir gece içinde yok etmişti.

Ardından gelen kara operasyonu sırasında İsrail tankları Mısır ordusunun tüm Sovyet tankları ile donatılmış zırhlı tümenlerini 6 günde ortadan kaldırmıştı.

Savaş sadece 6 gün sürdüğü için tarihe 6 Gün Savaşı olarak geçmişti.