FAME: Tiyatro tutkusuyla ortaya çıkan bir eser

UÖMO’nun sahneye koyduğu Fame müzikali, bir grup gencin tiyatro tutkusunun eseri olarak ortaya çıktı

Gençlik - Eğitim
15 Ağustos 2012 Çarşamba

Tiyatro, benim için büyük tutku. Geçenlerde fark ettim, UÖMO’da geçirdiğim beş senenin dördünde tiyatro kulübündeydim ve çıkardığımız bütün oyunların bende yeri apayrıdır. (Geri kalan bir senede de sekizinci sınıf SBS hazırlıklarından dolayı kulüp çalışmaları yoktu zaten.) Bu çalışmalarla ilgili duygularımı genelde konuşurken belirtemem. Ya insanlar garipser ya da anlatacak kelime yoktur. Bu nedenle dedim ki, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında UÖML Tiyatro Kulübü olarak sahnelediğimiz Fame müzikalini ele alayım. Duygularımı bu şekilde belirtmiş olurum.

Geçtiğimiz okul dönemi boyunca bir ekip olarak yoğun bir şekilde çalıştıktan sonra, ‘bizce’ hak ettiğimiz başarıya ulaştık. Aylardır her çarşamba kulüp saati ve gün sonunda -son birkaç ay pazar günleri de- provalar alıp yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu provalar bazen stresli, bazen çok keyifli geçti. Umutsuzluğa düştüğümüz zamanlar da olmadı değil ama hemen arkasından gelen başarılı provalar, ümidimizi yitirmememiz gerektiğini bize hatırlattı.   

Oyuncu ve dansçılarıyla birlikte yaklaşık kırk kişilik sahne önü kadrosu, sahne arkası ekibi, dekorun hazırlanmasında çok yardımı dokunan okulumuz teknik servisi, oditoryum sorumluları Kerem Aysel ve Ömer Vurmaz, okul yönetimi, halkla ilişkiler sorumlularımız Greta Mizrahi ve Reysi Levi, Fame’in olmazsa olmazı danslarının koreografı Rosita Menda ve tabi ki büyük sabrı ve özverisiyle yönetmenimiz Berrin Politi Debayar bu oyunun çıkması için çok çalıştılar. Gösteri öncesindeki motive edici heyecanım ve sonrasındaki mutluluğuma sebep olan bu dev kadroya ve bizi alkışlarıyla destekleyen seyircilere içten teşekkür ediyorum. 

Fame oyununda rol alan bazı arkadaşlarımın oyun hakkındaki duygu ve düşüncelerini de sizle paylaşmak istedim:

Reysi SABAH: “Fame benim için gerçekten bir daha yaşayamayacağım bir maceraydı. Bu müzikalin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bütün ekip çok güzel bir iş başardık ve herkese emekleri için çok teşekkür ederim.”

Yusuf SÖNMEZ: “Geçen sene sergilediğimiz Grease müzikalinden sonra bu sene ortaya daha iyi bir performans koymamız gerekiyordu ve Fame müzikali bireysel yeteneği öne çıkaran güzel bir müzikaldi. Bütün sene özverili bir şekilde çalıştık ve oynayan herkesin müthiş performansıyla seyircilere, biraz uzun olsa da, güzel bir müzikal sahnelediğimizi düşünüyorum.”

Sandy BEHAR: “Fame gösterisine hazırlanırken sahneye bu kadar başarılı bir gösteri koyabileceğimizi düşünmüyordum. Kaygılarımız olduğu için provalarda sahnede olduğumuz kadar kendimizi veremiyorduk. Provalar eğlenceli ve keyifli geçiyordu, sonlara doğru herkes streslendiği için gerilim artmıştı ama yine de birlikte olmaktan keyif alıyorduk. Bir ekip olarak iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Tiyatro seyircilere ve bazı zamanlar bize uzun gelse de sonda bütün ekibin ve bu ekibin arkasındaki yardımcıların yüzlerindeki gülümsemeler hepimizin aklındaki bu küçük ayrıntıyı sildi. Daha iyi bir oyun sergilemek dileğiyle…”

 Cenk Bonfil