Akademisyenin antisemit söylemleri tepkiyle karşılandı

Yazar Roni Margulies’in Taraf Gazetesindeki köşesinde gündeme getirdiği ve Dinler Tarihi Hocası Yrd. Doç. Dr. Süleyman Sayar’ın 2000 yılında Uludağ Üniversitesi’nin İlahiyat Fakültesi Dergisinde yayınlanan ‘Yahudi Karakteri (Tarihi ve Sosyo-Psikolojik bir Yaklaşım)’ başlıklı makalesi Türk Yahudi toplumunda üzüntü ve tepkiye neden oldu

Şalom
15 Ağustos 2012 Çarşamba

“Yahudi millî/sosyal karakteri, ırkçı, bozguncu, entrikacı, kinci, intikamcı, dünyacı, isyankâr, dönek vb. karakter özelliklerine sahiptir. Bu karakterin din alanındaki belirleyici temel kavramları ise küfür, şirk ve nifak’tır,” gibi ifadelerin yer aldığı makale geniş basında da tepkilere neden oldu.

BASINDA ELEŞTİRİLER

Sabah gazetesinde Emre Aköz, Pazar günü ‘Aynaya baktım sizi gördüm’ başlıklı yazısıyla konuyu ele alırken, Hüseyin Hatemi de salı günü Yeni Şafak’ta yazdığı yazısında makaleye eleştiriler getirdi.

Ağa Takılanlar

https://www.salom.com.tr/haber/83005

Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman: “Bu konularda en hassas olması gereken üniversitelerin birinde bu tür bir makale ile karşılaşmış olmak düşündürücü ve esef vericidir.”

Bursa CHP Milletvekili Aykan Erdemir: “Bu makale bize bir kez daha, hayatımızın her alanında nefret söylemi ile mücadele etmemiz gerektiğini hatırlattı.”

https://www.salom.com.tr/haber/83015