YSK Spor Okulları ödül töreni

Yıldırım Spor Kulübü 2012 Yaz Basketbol ve Futbol Okullarının ödül dağıtım töreni yapıldı. Tören YSK Yönetim Kurulu üyeleri, tüm sporcular ve velilerinin katılımı ile gerçekleşti

Ester BÜYÜKABOLAFYA Toplum
15 Ağustos 2012 Çarşamba

Beş yaşından on bir yaşına kadar YSK yaz okuluna katılan tüm çocuklar basket ve futbol konusunda kendilerini ne kadar geliştirdiklerini gösterdiler. Kendi aralarında takımlar oluşturup ‘arkadaşlık maçı’ yaptılar. Velilerin tezahüratları ile maçlar oldukça çoşkulu geçti.

 Ödül töreninin açılış konuşmasını Spor Okulu Basketbol İdarecisi Nedim Bensusan yaptı. Bensusan, “Spor okullarımızda çocuklarımıza spor ahlakının ve arkadaşlık duygularının ileri seviyeye ulaşmasını görmek biz yöneticileri olduğu kadar siz velileri de memnun ettiği kanaatindeyiz,” dedi. Bensusan spor okullarına devam eden çocuk sayısının geçmiş yıllara göre daha fazla artış gösterdiğine de değindi. “Basketbolda kız ve erkek 60, futbolda 33 sporcu olmak üzere toplam 93 çocuk spor okullarına iştirak etti” dedi. Antrenmanların ay sonuna kadar devam edeceğini de belirten Bensusan, temennilerinin tüm spor dallarında çocuk sporcular yetiştirmek olduğunu belirtti.

Yaz Spor Okulundaki tüm spor idarecilerine, hocalarına ve yardımcılarına tek tek teşekkür edildi. Yıldırım Spor Kulübü Başkanı Moris Ferman sırası ile Basketbol Koordinatörü Yılmaz Karakoç, Basketbol Antrenörü Sait Çalışır, yardımcısı Mert Gültekin ve Umut Karataş, Basketbol Menajeri Faruk Gabay, Futbol Spor Okulu İdaresi Vedat Stamati, Futbol Antrenörü Erol Yener’e katkılarından dolayı teşekkür etti. Haftanın üç günü minik sporculara gönüllü destek veren Sani Şalcum’a ve Tali Şalhon’a, yaz boyunca desteğini esirgemeyen kulüp müdürü Lazar Behar’a ve sekreter Solanj Hara’ya, yemeklerin hazırlanmasında emeği geçen Eni Palombo’ya, sağlık ve temizlik görevlilerine de teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Yönetim Kurulu üyesi Aydın Yafet de Atatürk’ün ‘sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözünü hatırlattı ve “Her sene düzenlenen geleneksel Aldo Perahya Turnuvası geçtiğimiz haftalarda başladı. Bu yıl da yoğun bir katılım ile başlayan futbol, basketbol, plaj voleybolu branşları oldukça çekişmeli geçmekte,” dedi.

Ancak 12 Ağustos Pazar günü öğlenden sonra yapılacak olan yarı final yarışmaları hava muhalefeti nedeni ile başka bir tarihe ertelendi.

Yöneticiler, öğretmenler ve öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminden sonra verilen kokteyl  ile ödül töreni sonlandı.