El Kaide kaçırdığı Yahudi yardım görevlisini bırakacak mı?

El Kaide tarafından esir tutulan Warren Weinstein adlı 71 yaşındaki Yahudi asıllı ABD vatandaşı, Pakistan Hükümetine, fakirliğin azaltılması, eğitim, istihdamı arttırma ve gayrimenkul yatırımları gibi konularda danışmanlık yapıyordu.

Dünya
13 Ağustos 2012 Pazartesi

Sekiz  senedir Pakistan’da yaşayan  Weinstein’ı ABD’de yaşayan karısı  hayatını Pakistan’a adamış biri olarak tarif ediyor.

Yaklaşık bir sene evvel yardım görevlisinin Pakistan’da yaşadığı eve giren El Kaide militanları korumaları etkisiz hale getirmiş ve Weinstein’ı kaçırarak bilinmeyen bir yere götürmüştü.

Kaçırılmadan hemen sonra El Kaide’ye bağlı sitelerde yayınlanan bir videoda görüntülenen Weinstein, ABD Başkanı Obama ‘ya seslenerek eğer ABD tutukladığı bazı El Kaide militanlarını serbest bırakmaz ise öldürüleceğini söylemişti.

Weinstein’in karısı 12 Ağustos Pazar günü yaptığı basın açıklamasında El Kaide’ye seslenerek, kocasının yaşlı  ve astım hastası olduğunu belirterek insanlık namına serbest bırakılmasını talep etmişti.

Bayan Weinstein yaptığı yazılı basın açıklamasında ayrıca torunlarının büyük babalarını özlediklerini belirtmekten kaçınmadı.

ABD Hükümeti, El Kaide’nin istediği tutukluları serbest bırakmadığı halde örgüt bir yıldır elinde tuttuğu Weinstein’e şimdiye kadar bir zarar vermedi.